- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πρόστιμο 535 εκ. ευρώ για τα ρυπογόνα Porsche
Παραμελεί τις υποχρεώσεις στο θέμα των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκινητήρων
Με πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ τιμώρησε η εισαγγελία της Γερμανία τη Porsche για παραμέληση των εποπτικών υποχρεώσεών της στο θέμα των εκπομπών ρύπων.
Η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δέχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία στο πλαίσιο του σκανδάλου των κινητήρων ντίζελ με παραποιημένο λογισμικό το οποίο έκρυβε τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φανόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Στουτγάρδης.
Οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης δήλωσαν πως η αρμόδια διεύθυνση της εταιρείας παραμέλησε τις νομικές υποχρεώσεις της να επιβλέπει, γεγονός που τελικά επέτρεψε την πώληση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που εκπέμπουν υπερβολικούς ρύπους.
Το πρόστιμο σε βάρος της Porsche για το σκάνδαλο dieselgate επιβάλλεται έπειτα από πρόστιμο 1 δισεκ. ευρώ που επιβλήθηκε στη Volkswagen από εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ και πρόστιμο 800 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο επέβαλαν ειαγγελείς του Μονάχου στην Audi.
Αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 συστηματική παραποίηση των τιμών των εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο έχει κοστίσει στον όμιλο Volkswagen 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ποινές και πρόστιμα.
Μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στην Porsche, δεν υπάρχει πλέον καμιά διαδικασία τέτοιου τύπου με στόχο τον όμιλο Volkswagen ή τις μάρκες του, ανέφερε εκπρόσωπος του κατασκευαστή.
Όμως η πληρωμή αυτού του προστίμου «δεν επηρεάζει» τις ατομικές διώξεις ή τις προσφυγές πελατών, διευκρίνισε η εισαγγελία της Στουτγάρδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.