- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Βόρεια Κορέα χρέωσε 2 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για τον Γουόρμπιρ
Ο πρόεδρος Τραμπ ενέκρινε την πληρωμή
Η Βόρεια Κορέα ζήτησε τα χρήματα για να καλύψει τα έξοδά της για τη φροντίδα που παρείχε στον φοιτητή του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την πληρωμή του λογαριασμού ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε εκδώσει και παραδώσει στις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα για να καλύψει τα έξοδά της για τη φροντίδα που παρείχε στον 22χρονο φοιτητή Ότο Γουόρμπιρ, ο οποίος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και πέθανε τον Ιούνιο του 2017 λίγο μετά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Οχάιο, έπειτα από 17μηνη κράτηση στη Βόρεια Κορέα, ανέφερε σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένα τιμολόγιο παραδόθηκε στον απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζόσεφ Γιουν ώρες προτού ο Γουόρμπιρ, φοιτητής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, επιστρέψει αεροπορικώς από την Πιονγκγιάνγκ στις 13 Ιουνίου του 2017. Ο Γουόρμπιρ πέθανε έξι μέρες αργότερα.
Ο Γιουν, που του ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, απάντησε με mail "Δεν μπορώ να σχολιάσω/επιβεβαιώσω διπλωματικές ανταλλαγές".
Ο Αμερικανός απεσταλμένος που εστάλη στην Βόρεια Κορέα για την επιστροφή του Γουόρμπιρ, υπέγραψε μια συμφωνία για να πληρωθεί ο λογαριασμός χρέωσης ιατρικών υπηρεσιών, έπειτα από οδηγίες που έλαβε από τον Τραμπ, τόνισε η Post, που επικαλείται δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος.
«Δεν σχολιάζουμε διαπραγματεύσεις ομήρων, και για αυτό τον λόγο είναι τόσο επιτυχημένες υπό αυτή την κυβέρνηση», απάντησε στο Reuters η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Ο λογαριασμός εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και παρέμενε απλήρωτος μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Post. Δεν είναι γνωστό αν η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε αργότερα τον λογαριασμό.
Ο Ότο Γουόρμπιρ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και συνελήφθη στην Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια ενός οργανωμένου ταξιδιού. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή φέρεται ότι έκλεψε μια προπαγανδιστική αφίσα και κρατήθηκε επί 17 μήνες. Τον περασμένο Δεκέμβριο δικαστήριο της Ουάσινγκτον καταδίκασε τη Βόρεια Κορέα να πληρώσει 501 εκατομμύρια δολάρια για τον θάνατο του νεαρού, κρίνοντας ότι ήταν θύμα βασανιστηρίων. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται την ευθύνη της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.