- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Έφηβοι κατηγορούνται για πειρατεία σε πλοίο που τους διέσωσε
Οι τρεις, οι οποίοι δήλωσαν αθώοι, βρίσκονται ανάμεσα στους 108 Αφρικανούς, οι οποίοι διασώθηκαν αυτή την εβδομάδα από το δεξαμενόπλοιο El Hiblu
Δικαστήριο της Μάλτας απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εναντίον τριών εφήβων μεταναστών για πειρατεία σε ένα μικρό δεξαμενόπλοιο του εμπορικού Ναυτικού, το οποίο τους διέσωσε μαζί με άλλους στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών.
Οι τρεις, οι οποίοι δήλωσαν αθώοι, βρίσκονται ανάμεσα στους 108 Αφρικανούς, οι οποίοι διασώθηκαν αυτή την εβδομάδα από το δεξαμενόπλοιο El Hiblu.
Κατηγορούνται ότι την Τετάρτη απείλησαν το πλήρωμα στην προσπάθειά τους να υποχρεώσουν το σκάφος να τους μεταφέρει στη Μάλτα και όχι πίσω στη Λιβύη.
Μαλτέζοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και το συνόδευσαν μέχρι το λιμάνι της Βαλέτας χθες Πέμπτη.
Οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 15, 16 και 19 ετών--ένας από αυτούς είναι από την Ακτή του Ελεφαντστού και οι άλλοι δύο από την Γουινέα.
Σύμφωνα με την μαλτέζικη νομοθεσία, η παράνομη ανάληψη του ελέγχου ενός πλοίου θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από επτά χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη.
Πάντως, όπως μεταδίδει το DPA επικαλούμενο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Times of Malta, η αστυνομία έχει εκφράσει αμφιβολίες για την αξιοπιστία του καπετάνιου του δεξαμενόπλοιου και δεν μπορεί να αποκλείσει ο καπετάνιος να ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τον έλεγχο του σκάφους ώστε να λάβει άδεια να μεταβεί στη Μάλτα.
Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι οι διασωθέντες μετανάστες είχαν απειλήσει να πηδήξουν στη θάλασσα αν το πλοίο δεν άλλαζε πορεία και δεν κατευθυνόταν προς την Μάλτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.