Κοσμος

Στίβεν Χόκινγκ: Η νοσοκόμα του δεν τον φρόντιζε όπως του άρμοζε

Η Πατρίσια Ντάουντι χάνει το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στίβεν Χόκινγκ, Πατρίσια Ντάουντι
Στίβεν Χόκινγκ, Πατρίσια Ντάουντι / © YouTube

Η πρώην νοσοκόμα του εκλιπόντα καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ χάνει το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμά της καθώς η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής διαπίστωσε ότι η Πατρίσια Ντάουντι δεν παρείχε την απαραίτητη φροντίδα που άρμοζε στις ανάγκες του μεγαλύτερου θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου του αιώνα μας.

Το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (NMC) στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι η Πατρίσια Ντάουντι «απέτυχε στο να παρέχει τα στάνταρντ μιας επαγγελματικής και καλής ιατρικής φροντίδας που η οικογένεια προσδοκούσε και που άξιζε στο μέγεθος του καθηγητή Χόκινγκ».

Η επιτροπή δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρήματά της έρευνάς της προς σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της νοσηλεύτριας. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η γυναίκα που φρόντιζε την οικογένεια Χόκινγκ για 15 ολόκληρα χρόνια έχει κατηγορηθεί για ανειλικρινή συμπεριφορά, για οικονομικές ατασθαλίες και ελλιπή νοσηλευτική φροντίδα.

16072582.jpg
Στίβεν Χόκινγκ / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


Πριν από τον θάνατο του καθηγητή τον Μάρτιο του 2018 η Ντάουντι επιδίωκε να φαίνεται στο πλευρό του Χόκινγκ.

Η συγκεκριμένη νοσοκόμα εργάστηκε για την οικογένεια Χόκινγκ από το 1999 έως το 2004 και από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι την αναστολή των καθηκόντων της από το συμβούλιο NMC στις 3 Μαρτίου του 2016.

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση μαθαίνοντας για το «ξήλωμα» της κ. Ντάουντι. «Η όλη έρευνα ήταν μια τραυματική εμπειρία για την οικογένεια, η οποία αισθάνεται ικανοποιημένη που κανείς άλλος άνθρωπος δεν θα υποφέρει στα χέρια της εν λόγω νοσηλεύτριας».

Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ σε ηλικία 76 ετών και έχοντας ζήσει περισσότερα από 50 χρόνια με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Jefferson Airplane -White Rabbit-

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ