- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το BBC απαντά στους Μακεδόνες για το ρεπορτάζ με τη μειονότητα
Τα σημεία στα οποία δεν απαντά το βρετανικό δίκτυο
Μετά την απάντηση στον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, το BBC έστειλε απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας για το ρεπορτάζ της 24ης Φεβρουαρίου περί «σλαβομακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Αρχικά δίνεται απάντηση στην επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Ανδρέα Πετρίδη περί αντιφάσεων στο δημοσίευμα. Ο κ. Πετρίδης είχε επισημάνει ότι στο κείμενο αναφερόταν πως η «μακεδονική γλώσσα» είχε απαγορευθεί επί Μεταξά ενώ στη συνέχεια σημειωνόταν ότι «η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα». Το BBC απαντά ότι στο δημοσίευμα ξεκαθαρίζεται πως η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως «εδώ και δεκαετίες».
Το βρετανικό δίκτυο τονίζει επίσης στην επιστολή-απάντηση ότι το δημοσίευμα δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα», όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της διαμαρτυρίας του ο πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Μ. Βρετανίας.
Το BBC παραπέμπει στην παράγραφο του δημοσιεύματος με αναφορά στον αριθμό των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα που «είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια». Στην ίδια παράγραφο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι «ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 ακόμα ζουν στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, αν και μόνο 10.000 έως 20.000 θα ταυτοποιούνταν ανοιχτά ως μέλη μιας μειονότητας».
Στην επιστολή του το BBC δηλώνει επίσης ότι δεν κατανοεί την παρατήρηση του κ. Πετρίδη πως αυτή η υποτιθέμενη μειονότητα εκπροσωπείται από ένα κόμμα με παρόμοιες πεποιθήσεις, το οποίο ωστόσο έχει ελάχιστη εκλογική απήχηση.
Η επιστολή του BBC δεν απαντά ευθέως στα άλλα σημεία που είχε επισημάνει πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων: ότι το δημοσίευμα κατηγορούσε μια χώρα-μέλος της ΕΕ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι δεν περιλαμβανόταν επίσημη απάντηση της ελληνικής πλευράς και ότι επρόκειτο για μονομερές δημοσίευμα με ελάχιστη αναφορά στις επίσημες ελληνικές θέσεις.
Ο κ. Πετρίδης παραπέμπεται στις αποσαφηνίσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο διαδικτυακό δημοσίευμα, οι οποίες περιλαμβάνουν και σύνδεσμο παραπομπής στην επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας του Έλληνα πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.