- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέγκα: Το 1/3 των τραγουδιών στο ράδιο πρέπει να είναι ιταλικά
Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση στην Ιταλία
Πρόταση νόμου του κόμματος της Λέγκα ζητεί «το ένα τρίτο των τραγουδιών που παίζουν τα ιταλικά ραδιόφωνα να είναι ιταλών καλλιτεχνών και να έχουν ηχογραφηθεί στην Ιταλία».
Μια θέση η οποία προκαλεί ευρεία συζήτηση στη χώρα με τον πρόεδρο της Εταιρίας Στιχουργών, Συγγραφέων και Εκδοτών να έχει αποφασίσει να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση.
Ο γνωστός στιχουργός Μογκόλ έστειλε επιστολή στα μέλη της Εταιρίας, στην οποία αναφέρει ότι «μόνον σε τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς η ιταλική μουσική ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου» και προσθέτει πως αν εγκριθεί ο νόμος αυτός «θα αυξηθούν, ασφαλώς, και τα κέρδη για τους ιταλούς καλλιτέχνες και στιχουργούς».
Επισήμως, ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι «η πολιτική δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τον χώρο της τέχνης». Αλλά πολλοί σχολιαστές θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ο Σαλβίνι βλέπει με καλό μάτι την όλη πρωτοβουλία. Υπενθυμίζεται ότι σε χώρες όπως η Γαλλία, η «εγχώρια παραγωγή τραγουδιών» εξασφαλίζει τουλάχιστον το 40% του μουσικού ραδιοφωνικού προγράμματος.
Η εφημερίδα La Repubblica γράφει βέβαια ότι στην σημερινή εποχή, με την τεράστια διάδοση των νέων τεχνολογιών, τέτοιου είδους περιορισμοί είναι αναχρονιστικοί ενώ εκτιμά ότι «ο κύριος κανόνας δεν μπορεί παρά να είναι η ελεύθερη επιλογή των πολιτών».
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η πρόταση της Λέγκα συνδέεται και με την μεγάλη επιτυχία του τελευταίου Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο, το οποίο μεταδόθηκε, όπως πάντα, από τη δημόσια τηλεόραση της Rai.
Πολλά από τα κομμάτια που επέλεξαν οι τραγουδιστές, τις τελευταίες ημέρες μεταδίδονται συνεχώς από τα ιταλικά ραδιόφωνα. Έστω και αν δεν υπάρχει (ακόμη) κάποια σχετική νομική υποχρέωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Η στιγμή που δεξαμενή πετρελαίου τινάζεται στον αέρα
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Μετά τη σύνοδο κορυφής, η Μελόνι δήλωσε ότι οι σχέσεις της με τον Τραμπ δεν έχουν αλλάξει
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 όταν το Titan κατέρρευσε σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων κατά τη διάρκεια αποστολής προς το ναυάγιο του Τιτανικού
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ
Πώς η μεγαλύτερη υπόσχεση της εξόδου από την ΕΕ είναι και εκείνη που διαψεύστηκε περισσότερο
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.