- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Μακεδονία: Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση
Υποστηρικτές του ISIS πίσω από το σχέδιο
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας (στο οποίο υπάγονται η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών) και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, απηύθυναν το βράδυ προειδοποίηση περί κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.
Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε πως στην κατοχή του έφθασαν πληροφορίες περί εξτρεμιστικών στοιχείων που συνδέονται με τον ISIS, τα οποία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, και πως μετά από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία «εντοπίστηκαν αντικείμενα και συσκευές που σχετίζονταν με ενδεχόμενη επίθεση». Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποια αντικείμενα και συσκευές εντοπίστηκαν και σε ποιο σημείο.
Λίγο αργότερα και η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και τονίζοντας ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα στοιχεία που εμπνέονται από την εξτρεμιστική ιδεολογία, σκοπεύουν να επιτεθούν σε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό».
Πάντως, οι προειδοποιήσεις αυτές του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και της πρεσβείας των ΗΠΑ, δεν δημιούργησαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κανένα πανικό και καμία ανησυχία στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, με τη ζωή στα Σκόπια να κυλά σε κανονικούς ρυθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.