- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η σπάνια περίπτωση σιαμαίων αγοριών που γεννήθηκαν στην Υεμένη (video)
Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τον διαχωρισμό τους
Μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία δήλωσε έτοιμη να αναλάβει την περίθαλψη δύο σιαμαίων βρεφών από την Υεμένη που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σανάα, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Σύμφωνα με τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής αυτής της ομάδας, ο Αμπντάλα αλ Ράμπια, γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας που έχει αναλάβει πολλές εγχειρήσεις διαχωρισμού σιαμαίων, δήλωσε ότι έχουν γίνει επαφές για την οργάνωση «το συντομότερο δυνατό της μεταφοράς (στη Σαουδική Αραβία) των δύο βρεφών».
Η ομάδα του προτίθεται να εξετάσει τα μωρά και να εκτιμήσει αν τα βρέφη, που είναι μικρότερα των δύο εβδομάδων, μπορούν να διαχωριστούν, πρόσθεσε.
Ένας γιατρός από την Υεμένη απηύθυνε χθες Τετάρτη έκκληση για τη μεταφορά στο εξωτερικό των δύο αγοριών που γεννήθηκαν στη Σανάα προκειμένου να μπορέσουν να διαχωριστούν, καθώς η ιατρική ομάδα του δεν ήταν σε θέση να κάνει αυτή την επέμβαση.
«Θα ήθελα να μεταφερθούν στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Φαϊσάλ αλ Μπαμπίλι, επικεφαλής στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου αλ Θάουρα της Σανάα.
Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης παραμένει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις εξαιτίας του αεροπορικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, ο οποίος επεμβαίνει στη χώρα εναντίον των Χούτι από το 2015.
Ο Μπαμπίλι εξήγησε ότι το σύστημα υγείας της Υεμένης έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου και ότι λόγω της έλλειψης εξοπλισμού η ομάδα του δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την επέμβαση διαχωρισμού των νεογέννητων.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα δύο σιαμαία αγόρια έχουν δύο κεφάλια, δύο σώματα, αλλά μόνο δύο πόδια και ένα γεννητικό όργανο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.