- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Μις Φιλιππίνες» στέφθηκε «Μις Υφήλιος» (εικόνες, video)
«Η καρδιά μου είναι γεμάτη με τόση ευγνωμοσύνη. Υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, ένιωθα την πίεση»
H Κατριόνα Γκρέι από τις Φιλιππίνες στέφθηκε σήμερα «Μις Υφήλιος». Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας κερδίζει τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς.
Η 24χρονη Φιλιππινο-αυστραλή Γκρέι είναι μοντέλο και κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και μια τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη.
«Η καρδιά μου είναι γεμάτη με τόση ευγνωμοσύνη. Υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, ένιωθα την πίεση», είπε η Γκρέι, η οποία φορούσε ένα κόκκινο και πορτοκαλί φόρεμα εμπνευσμένο από το όρος Μαγιόν, ένα ηφαίστειο που εξερράγη φέτος.
Η Γκρέι ρωτήθηκε στη διάρκεια του διαγωνισμού ποια είναι η άποψή της για την νομιμοποίηση της κάνναβης και απάντησε ότι την υποστηρίζει για ιατρική χρήση.
Μετά την στέψη της η Γκρέι είπε στους δημοσιογράφους ότι η ερώτηση ήταν «σαφώς σχετική» και ένα «καίριο ζήτημα», προφανώς αναφερόμενη στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλάσει παγκόσμια ανησυχία.
Η Γκρέι είπε ακόμη ότι έχοντας εργαστεί σε παραγκούπολη της Μανίλας έχει μάθει να βρίσκει την ομορφιά ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.
«Μακάρι να μπορούσα να διδάξω στους ανθρώπους να είναι ευγνώμονες, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν καταπληκτικό κόσμο όπου ο αρνητισμός δεν θα γιγαντωνόταν και δεν θα καλλιεργούνταν και τα παιδιά θα είχαν στα πρόσωπά τους ένα χαμόγελο», είπε.
Η 24χρονη «Μις Νότιος Αφρική» Ταμαρίν Γκριν είναι η πρώτη επιλαχούσα και ακολουθεί η «Μις Βενεζουέλα», η 19χρονη Στέφανι Γκουτιέρες.
Η 27χρονη Άντζελα Πόνσε, η «Μις Ισπανία», έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη στα 66 χρόνια του θεσμού.
Η Γκρέι είναι η τέταρτη Φιλιππινέζα που κερδίζει τον τίτλο της «Μις Υφηλίου» και η δεύτερη την τελευταία τριετία.
Στο παρελθόν οι Φιλιππίνες έχουν κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2015, το 1973 και το 1969.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.