- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παγκόσμια εκστρατεία για να σωθεί κοριτσάκι με εξαιρετικά σπάνιο τύπο αίματος
Η Zainab Mughal πάσχει από νευροβλάστωμα και χρειάζεται πολλές μεταγγίσεις
Εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε προκειμένου να βρεθούν συμβατοί δότες για ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών από τις ΗΠΑ που χρειάζεται αρκετές μεταγγίσεις αίματος καθώς νωρίτερα μέσα στη χρονιά διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα, μία επιθετική και σπάνια μορφή καρκίνου που επηρεάζει κυρίως μωρά και μικρά παιδιά.
Η Zainab Mughal έχει έναν από τους σπανιότερες τύπους αίματος γεγονός που δυσχεραίνει την θεραπεία της. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και έκαναν τεστ, από αυτούς ωστόσο διαπιστώθηκε ότι μόνο 3 έχουν αίμα συμβατό με αυτό της μικρής. Σύμφωνα με γιατρούς, το 2χρονο κορίτσι χρειάζεται 7 έως 10 δότες μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία της.
Όπως αναφέρει το OneBlood που ξεχωρίζει στην αναζήτηση δωρητών, το αίμα της Zainab είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς στερείται του αντιγόνου Indian B που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα ερυθρά αιμοσφαίριά τους. Συμβατοί δότες θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι αποκλειστικά πακιστανικής, ινδικής ή ιρανικής καταγωγής. Αλλά ακόμα και σε αυτούς τους πληθυσμούς, λιγότερο από το 4% δεν έχει το συγκεκριμένο αντιγόνο.
Μιλώντας για τον τύπο αίματος της δίχρονης, η διευθύντρια του εργαστηρίου του OneBlood δήλωσε ότι είναι τόσο σπάνιος που τον συναντά πρώτη φορά στα 20 χρόνια της καριέρας της.
Όπως αναφέρει το BBC, ούτε η μητέρα ούτε ο πατέρας της δίχρονης βρέθηκαν συμβατοί με το αίμα της. Το γεγονός όμως ότι δεν ήταν συμβατοί και οι υπόλοιποι συγγενείς θορύβησε τους γονείς. «Η ζωή της κόρης τους εξαρτάται πολύ από το αίμα. Αυτό που κάνουν οι δωρητές για να σώσουν τη ζωή της κόρης μου είναι εκπληκτικό», δήλωσε ο πατέρας της δίχρονης τονίζοντας ότι δεν θα το ξεχάσει ποτέ.
Σημειώνεται ότι, η χημειοθεραπεία μειώνουν ήδη το μέγεθος του κόσμου, θα χρειαστεί ωστόσο δύο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.