- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η γιγαντιαία επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα στις 6:00 το πρωί τοπική ώρα, θα ξεκινήσει με δυο ώρες καθυστέρηση λόγω των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την επιχείρηση. «Δεν υπάρχει τροποποίηση της επιχείρησης.
Οι καταιγίδες μάς εμπόδισαν να εγκαταστήσουμε τη νύκτα την πλωτή εξέδρα επί της οποίας θα λειτουργεί το κέντρο ελέγχου της επιχείρησης. Αφού χάσαμε χρόνο τη νύκτα, πρέπει να μεταθέσουμε τις εργασίες για τώρα», εξήγησε, σημειώνοντας ότι η νυχτερινή κακοκαιρία δεν ήταν προβλέψιμη. «Θα αποδείξουμε πως ό,τι έχουμε φανταστεί, σχεδιάσει και υπολογίσει, θα εξελιχθεί όπως έχει προβλεθεί», δήλωσε την Κυριακή ο Φράνκο Γκαμπριέλι.
Οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανέλκυση του πλοίου, που είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο, είκοσι μήνες μετά το ναυάγιό του στις 13 Ιανουαρίου του 2012, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι, ενώ δυο αγνοούνται ακόμη.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.