- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ρωσία: Κλουβιά με πρόβατα, άφησαν άγνωστοι έξω από τα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Novaya Gazeta
«Κακόγουστο αστείο, μοιάζει σαν να μας τρολάρουν»
Η διεύθυνση της γνωστής ρωσικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Novaya Gazeta ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει ένα περίεργο περιστατικό και συγκεκριμένα ποιοί άφησαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, τρία κλουβιά που το καθένα είχε τρία πρόβατα τα οποία φορούσαν γιλέκα με ετικέτες που έγραφαν «Τύπος», ώστε τα πρόβατα να επιστραφούν στους κατόχους τους.
Η Ναντιέζντα Προυσενκόβα, εκπρόσωπος της Novaya Gazeta, η οποία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ένα κακόγουστο αστείο, που μοιάζει σαν να μας τρολάρουν», είπε ότι «εμείς δεν αστειευόμαστε με αυτά τα πράγματα και λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν τα ζητήματα ασφαλείας για τους δημοσιογράφους μας».
Η Προσυνεκόβα ανέφερε ότι οι φύλακες της εφημερίδας είδαν κάποιους άγνωστους να βγάζουν τα κλουβιά από ένα φορτηγό το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια να απομακρύνονται. Ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό, είπε, και μαζί με τους συναδέλφους της, βγήκαν από την εφημερίδα και είδαν τρία μαύρα κλουβιά, που το καθένα είχε τρία πρόβατα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό και με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας θα ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις. Από την πλευρά τους οι δημοτικές αρχές της πόλης στις οποίες απευθύνθηκε η διεύθυνση της εφημερίδας, δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις όσον αφορά την υπηρεσία που ασχολείται με τα εγκαταλελειμμένα ζώα. Στο παράρτημα του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της ρωσικής πρωτεύουσας, στο οποίο απευθύνθηκε η διεύθυνση της εφημερίδας, ανέφεραν ότι του θέματος θα μπορούσε να επιληφθεί η αρμόδια Διεύθυνση της Μόσχας που ασχολείται με την χρήση γης.
Στη συνέχεια η διεύθυνση της εφημερίδας επικοινώνησε με την φιλοζωική οργάνωση «Συμμαχία υπερασπιστών των ζώων» και μετά από συνεννόηση του επικεφαλής της φιλοζωικής οργάνωσης Γιούρι Κορέτσκιχ με την αστυνομία , τα εννέα πρόβατα μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ζώων στα περίχωρα της Μόσχας για να τα φροντίσουν.
Όση ώρα τα πρόβατα βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, οι δημοσιογράφοι τα τάιζαν, ενώ οι αστυνομικοί πήραν τις εγγραφές από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή για να ερευνήσουν το περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Οκτωβρίου έξω από την εφημερίδα Novaya Gazeta άγνωστοι πέταξαν ένα στεφάνι κηδείας με απειλές κατά του δημοσιογράφου Ντενίς Κόροτκοφ. Την επόμενη ημέρα 18 Οκτωβρίου, εντοπίσθηκε ένα καλάθι που είχε μέσα το κεφάλι ενός προβάτου κι ένα σημείωμα με απειλές κατά της εφημερίδας.
Μερικές μέρες νωρίτερα από τα δύο αυτά συμβάντα, σε μια σειρά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και στην ιστοσελίδα riafan.ru η οποία έχει σχέσεις με τον επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσιεύθηκαν άρθρα για τον δημοσιογράφο Κότροτκοφ , στα οποία χαρακτηρίζεται «προδότης» «προδότης της πατρίδας» συνεργάτης των «τρομοκρατών», ενώ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίσθηκαν πανομοιότυπες αναφορές για τον δημοσιογράφο που θυμίζουν λογαριασμούς bots.
O Κόροτκοφ είναι ο δημοσιογράφος που έκανε τις δημοσιογραφικές έρευνες για την αυτοκρατορία του λεγόμενου «σεφ του Κρεμλίνου», Γιεβγκένι Πριγκόζιν και τις δραστηριότητες των ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών. Επανειλημμένα έχει δεχθεί φραστικές επιθέσεις από την «φάμπρικα των τρολς» του Πριγκόζιν και επανειλημμένα έχει δεχθεί απειλές για την σωματική του ακεραιότητα.
Η εφημερίδα Novaya gazeta είναι γνωστή για τις έρευνες της που έχουν ως θέμα την διαφθορά, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της για την Τσετσενία, για την κριτική της στάση έναντι των αρχών και την κάλυψη των δραστηριοτήτων της αντιπολίτευσης.
Έξι δημοσιογράφοι της, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια, έχουν δολοφονηθεί από το 2000 έως σήμερα.
Πηγές : Novaya Gazeta, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.