- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Διασώστες και εθελοντές εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που αγνοούνται στο Πανχάντλ της Φλόριντας ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάικλ, την περασμένη εβδομάδα.
Τουλάχιστον 19 θάνατοι, σε τέσσερις Πολιτείες, αποδίδονται στον Μάικλ, έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ.
Η οργάνωση εθελοντών διασωστών CrowdSource Rescue ανέφερε ότι οι ομάδες της προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη στο Πανχάντλ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος και συνιδρυτής της, Μάθιου Μαρκέτι. Άλλοι 30-40 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Μέξικο Μπιτς, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ρεξ Πάτναλ. Στην κοινότητα αυτή των 1200 κατοίκων, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος.
Τα περισσότερα σπίτια του Μέξικο Μπιτς έχουν ερευνηθεί και οι διασώστες χρησιμοποιούν πλέον ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να βρουν ανθρώπους που ενδεχομένως να καταπλακώθηκαν από συντρίμμια.
Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στα νοτιοανατολικά. Οι κάτοικοι σ' αυτές τις περιοχές, σε πόλεις όπως το Πορτ Σεντ Τζο, αναγκάζονται να μαγειρεύουν σε φωτιές και σε ψησταριές για μπάρμπεκιου. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να περάσουν πολλές εβδομάδες μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.
Πάρα πολλοί κάτοικοι παραμένουν επίσης χωρίς τρεχούμενο νερό εδώ και αρκετές ημέρες και ορισμένοι ζουν πλέον σε σκηνές, με όποια υπάρχοντά τους κατάφεραν να διασώσουν, περιμένοντας να τους παρασχεθεί βοήθεια από τις αρχές. «Μένω εδώ για να απωθήσω όσους έρθουν να λεηλατήσουν, για να σώσω ό,τι μπορώ», είπε ο Μπέρναρντ Σάτον, ένας 64χρονος καρκινοπαθής που ζει σε μια σκηνή και ένα χαλασμένο βανάκι. «Αυτά είναι όσα έχουμε», πρόσθεσε, δείχνοντας ένα σωρό με ρούχα, βιβλία, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.
Η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές είναι αδύνατη επειδή τα πεσμένα δέντρα έχουν αποκλείσει τους δρόμους. «Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια. Καταστραφήκαμε. Σβηστήκαμε από τον χάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Γκάμπριελ Σόου, δείχνοντας τους γείτονές του και το κατεστραμμένο σπίτι του στο Φάουντεν της Φλόριντας.
Το γραφείο του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε ότι οι αρχές μοιράζουν πάγο, νερό και περίπου 3 εκατομμύρια έτοιμα γεύματα στους πλημμυροπαθείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.