Κοσμος

Είναι ρατσιστικό το σκίτσο Αυστραλού γελοιογράφου για την Serena Williams που προκαλεί παγκόσμιο σάλο;

Μέχρι και η J.K. Rowling τα έβαλε με τον σκιτσογράφο Mark Knight

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
serena-williams-mark-knight.jpg

Η αντίδραση της Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του U.S. Open κόντρα στη Ναόμι Οσάκα έκανε το γύρο του κόσμου και άλλοι ταυτίστηκαν με την κορυφαία τενίστρια στην ιστορία, άλλοι όχι. Η Αμερικανίδα, ξέσπασε κατά του διαιτητή του αγώνα και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, αφού σαν σήμερα (11/9) το 2011 είχε επιτεθεί και στην ελληνίδα ρέφερι Εύα Ασδεράκη, πάλι σε τελικό U.S. Open. Το ντιμπέιτ για την συμπεριφορά της Σερένα είναι παγκόσμιο και θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμη, όμως ένας επικριτής της στην Αυστραλία φαίνεται να ξεπέρασε τα όρια.

Serena Williams vs Eva Asderaki _US Open2011

Ο γελοιογράφος της Herald Sun, Μαρκ Νάιτ, απεικόνισε την Γουίλιαμς σαν ένα νευριασμένο μωρό, που ξεσπά πάνω στην σπασμένη της ρακέτα και την Ναόμι Οσάκα, σαν μια ξανθιά αδύνατη γυναίκα, η οποία ρωτά τον διαιτητή γιατί δεν την άφηνε να κερδίσει, για να ακολουθήσει στη συνέχεια χάος από σχόλια. Ο Ντέιμον Τζόνσον, εκδότης της εφημερίδας, έσπευσε να υπερασπιστεί το σκίτσο του Νάιτ, λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστικό και ότι ορθά σατιρίζει τη θλιβερή συμπεριφορά ενός θρύλου του αθλήματος. Όμως, όπως φαίνεται, η κοινή γνώμη φαίνεται να έχει αρκετά διαφορετική άποψη, με τα σχόλια που καταδικάζουν ως ρατσιστή τον Νάιτ, να υπερισχύουν έναντι όσων τον υποστηρίζουν.

Στα σχόλια στο Twitter, οι χρήστες καταδικάζουν τόσο το γεγονός πως μια τόσο σημαντική αθλήτρια σαν την Γουίλιαμς, εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο, όσο και το ότι η Γιαπωνέζα συναθλήτρια της ενσαρκώνει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα πραγματικά της, αφού βεβαίως δεν είναι ούτε ξανθιά και λευκή, ούτε τόσο αδύνατη.

Μάλιστα στο πλευρό της Σερένα Γουίλιαμς και κατά του γελοιογράφου στράφηκε και η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, J.K. Rowling σημειώνοντας ειρωνικά στο Twitter: «Συγχαρητήρια που μειώνεις με ρατσιστικά κίνητρα μία από τις σπουδαιότερες εν ζωή αθλήτριες και κατάφερες μέσα σε δευτερόλεπτα, να μετατρέψεις μια ακόμη μεγάλη αθλήτρια σε ένα απλό ντεκόρ».

Ωστόσο δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί της και όλο το κοινό της, καθώς σχόλια σαν και το παρακάτω κάνουν συνεχώς την εμφανισή τους. Ρατσιστής ή οχι ο Νάιτ κατάφερε να κάνει όλον τον κόσμο του τένις να ασχολείται με το σκίτσο του και να δώσει στη Herald Sun ακόμη περισσότερη δημοσιότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ