- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Η Ιαπωνία πλήττεται από τον σφοδρότερο τυφώνα των τελευταίων 25 ετών
Πρόκειται για τον κυκλώνα Τζέμπι τον 21ο της τρέχουσας περιόδου στην Ασία
Ένας εξαιρετικά ισχυρός τυφώνας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους ο σφοδρότερος που έχει πλήξει την Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς και στη δραστηριότητα των εταιρειών.
Ο κυκλώνας Τζέμπι, ο 21ος της τρέχουσας περιόδου στην Ασία, πλήττει τη νομαρχία Τοκουσίμα (νοτιοδυτικά), στη νήσο Σικόκου, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Το χαμηλό συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους, με ριπές 220 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τόπους, κι έχει πολύ μεγάλη περίμετρο.
Με ανέμους 160 ως 190 χ.α.ώ. στο κεντρικό του τμήμα, ο Τζέμπι κατατάσσεται στην κατηγορία «πολύ ισχυρός», και θεωρείται «ο πιο ισχυρός από το 1993», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ριούτα Κουρόρα, στέλεχος της ιαπωνικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Ο Τζέμπι μετακινείται εξάλλου με πολύ μεγάλη ταχύτητα, προς βόρεια-βορειοανατολική κατεύθυνση, διανύοντας 45 χ.α.ώ., κι αναμένεται να πλήξει σύντομα το δυτικό τμήμα της νήσου Χονσού.
Εκφράζονται φόβοι για καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και οι πολίτες που ζουν σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου ως προς τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης πρέπει να ανταποκριθούν αμέσως εάν τους δοθούν οδηγίες απομάκρυνσης από τις εστίες τους, τόνισαν οι αρχές.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει στο δυτικό τμήμα της χώρας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για τη διαχείριση της κρίσης. Προέτρεψε τους πολίτες να «λάβουν μέτρα για να προστατευθούν».
Δόθηκαν ήδη εντολές σε 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε καταφύγια.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τουλάχιστον 50.000 εστίες.
Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προληπτικά δεν θα γίνουν περισσότερες από 650 πτήσεις, ενώ δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν. Μεγάλα εμπορικά καταστήματα, ειδικά στην Οσάκα (δυτικά), αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα.
Οι εταιρείες στις περιοχές που αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο προέτρεψαν τους εργαζομένους τους να μείνουν σήμερα στα σπίτια τους. Πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έδωσαν την ίδια οδηγία στους μαθητές και τους γονείς.
Τυφώνες πλήττουν συχνά το ιαπωνικό αρχιπέλαγος κάθε καλοκαίρι, αλλά ο Τζέμπι εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη δυτική Ιαπωνία, η οποία ήδη επλήγη στις αρχές του Ιουλίου από πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους 220 άνθρωποι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.