- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γένοβα: «Ύστατο χαίρε» για 18 θύματα της τραγωδίας στη γέφυρα Μοράντι (εικόνες)
Το «παρών» θα δώσουν οι Ματαρέλα και Κόντε - Οικογένειες μποϊκοτάρουν την κηδεία του ιταλικού κράτους
Το παρών στην κρατική κηδεία 18 θυμάτων από την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στη Γένοβα θα δώσουν σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.
Οι πρώτες κηδείες τελέστηκαν στη Γένοβα την Παρασκευή, ενώ η κρατική κηδεία έχει προγραμματιστεί από τον δήμο της ιταλικής πόλης. Ορισμένες οικογένειες αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την τελετή των κρατικών αρχών καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για εγκληματική αμέλεια και ολιγωρία που οδήγησε σε μια τραγωδία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή 38 ανθρώπων.
Η κατάρρευση τμήματος της οδογέφυρας Μοράντι και οι θάνατοι των ανθρώπων που τη διέσχιζαν με τα οχήματά τους έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση στην Ιταλία για την κατάσταση των υποδομών της χώρας.
Η κυβέρνηση έχει συστήσει μια επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει τα αίτια της καταστροφής. Μέλος αυτής της επιτροπής εκτίμησε χθες Παρασκευή ότι «ένα σπασμένο καλώδιο» είναι το επικρατέστερο σενάριο για το πώς προκλήθηκε η κατάρρευση της οδογέφυρας.
Συνοδεία πυροσβεστών, οι άστεγοι πλέον κάτοικοι των πολυκατοικιών που υπέστησαν ζημιές επιστρέφουν στα διαμερίσματά τους για να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης και αγαπημένα αντικείμενα.
«Πήρα αναμνηστικά. Πιστοποιητικό γέννησης. Φωτογραφίες από τη βάπτιση της κόρης μου. Ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Μπορείς να αγοράσεις ρούχα, όμως δεν μπορείς να αγοράσεις αναμνήσεις», δήλωσε η πληγείσα Τερέζα Ρονκάλο από τα συντρίμμια του σπιτιού της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.