Κοσμος

126 χρόνια Vogue και μόλις ένας μαύρος φωτογράφος (εικόνες)

Ο 23χρονος Τάιλερ Μίτσελ πρέπει να ευχαριστεί τη Μπιγιονσέ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
beyonce.jpg
INSTAGRAM/VOGUE

Η Μπιγιονσέ είναι η αιτία που έσπασε το «πρωτόκολλο» της Vogue, καθώς στο περιοδικό κανείς μαύρος φωτογράφος έως σήμερα - στο τεύχος Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα- δεν είχε ξανακάνει εξώφυλλο.

Η τραγουδίστρια έχει στενούς δεσμούς με το περιοδικό Vogue, φωτογραφήθηκε αρκετές φορές για το εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού μόδας και τον Σεπτέμβριο θα είναι και πάλι το κεντρικό πρόσωπο. Αυτή τη φορά με τους δικούς της όρους.

Η διευθύντρια του Vogue, 'Ανα Γουίντουρ σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση έδωσε τον καλλιτεχνικό έλεγχο του εξώφυλλου και του τεύχους στην τραγουδίστρια, ανέφεραν πηγές στην Huffington Post, και το είδωλο της r&b και pop μουσικής προσέλαβε τον πρώτο μαύρο φωτογράφο για να τη φωτογραφίσει.

Ο Τάιλερ Μίτσελ, 23 ετών θα είναι ο πρώτος μαύρος φωτογράφος που αναλαμβάνει τη φωτογράφιση της αμερικανικής έκδοσης του Vogue στην 126η ιστορία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Huffington Post, η Μπιγιονσέ ζήτησε ειδικά τον Μίτσελ και άσκησε την επιρροή της για να εξασφαλίσει ότι ο 23χρονος φωτογράφος θα την φωτογραφίσει για το εξώφυλλο.

Ο Μίτσελ γεννήθηκε στην Ατλάντα και άρχισε να τραβάει την προσοχή στο έργο του, αφού δημοσίευσε ένα βιβλίο φωτογραφιών για την κουβανέζικη κουλτούρα των skaters και αρχιτεκτονική με τίτλο «El Paquete» το 2015, ως μέρος ενός προγράμματος φωτογραφικού ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με τους «The Times».

Απέκτησε πτυχίο Καλών Τεχνών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση από την Σχολή Tisch του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, έχει φωτογραφίσει τις διαφημιστικές καμπάνιες των Marc Jacobs και Givenchy και συνεργάζεται με τα περιοδικά The Fader και Office Magazine.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ