Κοσμος

Φόβοι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατασκευάζει νέο διηπειρωτικό πύραυλο

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο δορυφορικών φωτογραφιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιόνγκ Ουν
Κιμ Γιόνγκ Ουν © KCNA/EPA

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο δορυφορικών φωτογραφιών, σύμφωνα με το οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων, «παραβιάζοντας», εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τη συμφωνία που έχει συνάψει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψε ο κατασκοπευτικός δορυφόρος, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει κατασκευάσει νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Sanumdong, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας. Στις φωτογραφίες φαίνονται δύο νέα κτίρια, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί πριν τη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, τις οποίες δημοσιεύουν αμερικανικά ΜΜΕ, στις εγκαταστάσεις αυτές κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ένας βαλλιστικός πύραυλος μακράς εμβέλειας.

Ο δορυφόρος έχει καταγράψει μεγάλη κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις. Ανάλογα υλικά και προεργασία είχε γίνει πριν την κατασκευή του διηπειρωτικού πυραύλου Hwasong-15, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ικανός να πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

dori.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ