Κοσμος

Ανθρωποκτονία ή μαζική αυτοκτονία; - Απαγχονισμένα βρέθηκαν 10 μέλη οικογένειας στην Ινδία (εικόνες, video)

Είχαν τα μάτια τους καλυμμένα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19732068.jpg
© EPA/RAJAT GUPTA

Έντεκα μέλη μιας οικογένειας βρέθηκαν απαγχονισμένα σε σπίτι στην πρωτεύουσα Δελχί της Ινδίας. Τα δέκα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν κρεμασμένα από το ταβάνι του σπιτιού, με καλυμμένα τα μάτια και δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το ενδέκατο μέλος της οικογένειας, μια γυναίκα ηλικίας 70 ετών, ήταν η μοναδική του κείτονταν στο πάτωμα.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς τι κρύβεται πίσω από τον οικογενειακό απαγχονισμό. Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μαζική αυτοκτονία στο πλαίσιο κάποιας μυστικής τελετής, ωστόσο, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Στην πλήρη αναφορά των αστυνομικών αρχών αναφέρεται ότι βρέθηκαν χειρόγραφα σημειώματα στο σπίτι, τα οποία δείχνουν ότι ο θάνατος της οικογένειας συνδέεται με κάποια «πνευματική ή μυστικιστική τελετή».

19732067.jpg


Τα πτώματα των επτά γυναικών, δύο 15χρονων αγορών και δύο ανδρών εντόπισε γείτονας της οικογένειας στο σπίτι τους στο προάστιο Μπουράρι της ινδικής πρωτεύουσας, ο οποός αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 10 σορούς με καλυμμένα τα μάτια και βαμβάκι στα αυτιά να κρέμονται δεμένα με καλώδια και κασκόλ με θρησκευτικά μοτίβα, ενώ η σορός μιας γυναίκας γύρω στα εβδομήντα βρέθηκε στραγγαλισμένη.

Η είσοδος του σπιτιού δεν ήταν παραβιασμένη, ούτε εντοπίστηκε κάτι άλλο που να παραπέμπει σαφώς σε ανθρωποκτονία.

19731315.jpg


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, πάντως, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας και αναλύονται τα δεδομένα των κλήσεων από τα κινητά των θυμάτων, ενώ ανακρίνονται περίοικοι. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείουμε τίποτε», δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

19731121.jpg

Σύμφωνα με μια εκδοχή, που αναφέρει τοπική εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στην αστυνομία, τα θύματα πήραν υπνωτικά με το βραδινό τους και στη συνέχεια τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας τους έδεσε τα μάτια και τα απαγχόνισε.

Lenny Kravitz - Low

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ