- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βαγδάτη: Συνοικία Σιιτών μουσουλμάνων βάφτηκε στο αίμα (video)
Φονική έκρηξη ταρακούνησε την ιρακινή πρωτεύουσα - 18 νεκροί
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε θρησκευτικό χώρο γεμάτο πυρομαχικά σε συνοικία της Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως Σιίτες μουσουλμάνοι.
Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Σαντρ Σίτι, μετατρέποντας την περιοχή σε βομβαρδισμένο τοπίο. Διασώστες με φτυάρια στα χέρια προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα χαλάσματα κτιρίου το οποίο κατέρρευσε, την ώρα που σταθμευμένα αυτοκίνητα είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.
Τρομοκρατική ενέργεια ή ατύχημα
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το πώς πυροδοτήθηκαν τα πυρομαχικά που φυλάσσονταν σε τέμενος.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια κατά αμάχων», κάτι το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεταφοράς των πυρομαχικών σε παρακείμενο αυτοκίνητο.
Σε έξαρση η θρησκευτική βία
Η Σαντρ Σίτι αποτελεί προπύργιο του εθνικιστή ιμάμη Μοκτάντα αλ Σαντρ, το κόμμα του οποίου επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Μαΐου. Τον Μάιο δύο αυτοσχέδιες βόμβες στοχοθέτησαν το αρχηγείο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράκ, που έχει συμμαχήσει με τον Σαντρ.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, οι οποίες αποδίδονται στις θρησκευτικές διαμάχες ανάμεσα σε Σιίτες και Σουνίτες μουσουλμάνους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.