- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απολογία Ζούκερμπεργκ στην Ευρωβουλή: Δεν είχαμε ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας
Για ακόμη μια φορά ο ιδρυτής του Facebook ζήτησε «συγγνώμη»
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.
Ο Ζάκερμπεργκ συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ.
Όπως είπε, η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο»
«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.
«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των ανθρώπων, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη».
Καθισμένος σε ένα στρογγυλό τραπέζι με τους ευρωβουλευτές , φορώντας σακάκι, γραβάτα και άσπρη μπλούζα, ο Ζάκερμπεργκ επανέλαβε την συγγνώμη που είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα στους Αμερικανούς βουλευτές στο Κογκρέσο.
Εντούτοις, τα ερωτηματικά παραμένουν για το πως το Facebook επέτρεψε να συμβεί αυτή η διαρροή και κατά πόσον κάνει αρκετά για να αποτρέψει την επανάληψή της.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook υπογράμμισε τη δέσμευση του Facebook στην Ευρώπη, όπου θα διαθέτει 10.000 εργαζομένους έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια θα έχουν σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα του Ζάκερμπεργκ, αλλά το «να κρατάμε ασφαλείς τους ανθρώπους θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μεγιστοποιούμε τα κέρδη μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.