- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί ο Τραμπ είπε «ευχαριστώ» στην Ελλάδα (video)
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Εύσημα στην Ελλάδα και άλλα έξι κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που τηρούν τις υποχρεώσεις τους και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, απέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα επτά κράτη του ΝΑΤΟ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιτύχουν τον νατοϊκό στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες... Το ποσοστό 2% (σ.σ. του ΑΕΠ) εκπληρώνεται από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έκαναν αυτό που έπρεπε... Και πλήρωσαν τα χρήματα τα οποία τους αναλογούσαν».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για όσα κράτη-μέλη δεν τήρησαν τις «νατοϊκές υποχρεώσεις» τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία.
«Ειδικότερα, η Γερμανία πρέπει να επιδείξει ηγετικό ρόλο στη Συμμαχία, αντιμετωπίζοντας τη μακροχρόνια υστέρηση των αμυντικών συνεισφορών της. Η Γερμανία δεν έχει συνεισφέρει αυτά που θα έπρεπε να έχει συνεισφέρει και είναι μια από τις χώρες που έχουν ευεργετηθεί πολύ -πολύ περισσότερο απ' ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ειλικρινά» πρόσθεσε.
Κοστίζει η «προστασία»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα θίξει το θέμα των αμυντικών δαπανών, ζητώντας από τις χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν όπλα. Όπως είπε, δεν γίνεται οι Αμερικανοί φορολογούμενοι να επωμίζονται το κόστος της ασφάλειας ορισμένων «πλούσιων» χωρών, οι οποίες εκμεταλλεύονται την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ΗΠΑ.
«Τώρα, δυστυχώς, πληρώνουμε πολύ περισσότερο από το 2%, το οποίο είναι πιθανώς άδικο για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών... Έχουμε, όμως, κάποιους που δεν το κάνουν και θα αντιμετωπιστούν» διευκρίνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους 50.000 οι αγνοούμενοι - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες
Ο γιος του διάσημου ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ πέθανε τον Φεβρουάριο
Το σχέδιο για το «No 10 North»
Η μητέρα περιέγραψε το πως επιβίωσε με το 18 ημερών μωρό της
Αύξηση της θερμοκρασίας και στην Ελλάδα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το μυστήριο παραμένει άλυτο 12 χρόνια μετά
Προφανώς η αναισθησία θα φορεθεί πολύ φέτος – και τα επόμενα χρόνια
Το διάσημο μνημείο πλήττεται από πέντε έως και δέκα κεραυνούς κάθε χρόνο
Βρισκόταν σε κίνδυνο πριν εξαφανιστεί;
Το καθεστώς καταρρέει, η χώρα μετρά τις πληγές της
Πολλοί είχαν πυροβοληθεί - Υπό έρευνα το καταφύγιο
Ο Μπάιντεν επέκρινε επίσης τη σχέση του Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν,
Σχεδόν 200 κτίρια κατέρρευσαν εντελώς
Συνελήφθησαν οι γονείς τους
Το «Citizen Vigilante», σε σκηνοθεσία του Γερμανού Ούβε Μπολ
Συνελήφθησαν ο πατέρας και η μητριά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.