- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μέρκελ θα συγχαρεί τον Πούτιν με τηλεγράφημα
Ο εκρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συγχαρεί σύντομα τον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.
«Η καγκελάριος θα τον συγχαρεί, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα γράψει πολύ σύντομα ένα τηλεγράφημα», πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ο εκρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις.
«Έχουμε διαφορές απόψεων με τη Ρωσία και επικρίνουμε σαφώς τις πολιτικές της Ρωσίας σε ορισμένα θέματα -στην Ουκρανία, στη Συρία», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή με την ρωσική κυβέρνηση και τον Ρώσο πρόεδρο.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «σημαντική» του νίκη στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και ζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.
«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της νέας θητείας σας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο», γράφει ο Ροχανί σε μήνυμά του προς τον Πούτιν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.
Ο πρόεδρος Ροχανί υπογραμμίζει επίσης «τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».
Το Ιράν και η Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους, προσφέροντας κυρίως στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.