- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ρωσίδα αξιωματούχος: Ντροπή να μην έχουν τα σχολεία θερμαινόμενες τουαλέτες
Σε 3.200 κτίρια εντοπίζεται το πρόβλημα
Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο χαρακτήρισε «ντροπή» για τη ρωσική κυβέρνηση το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 3.000 σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν θερμαινόμενες τουαλέτες, από τις οποίες -όπως διευκρίνισε- εξαρτάται η υγεία των μαθητών.
Το θέμα ανέκυψε όταν συζητήθηκε η έκκληση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση να αυξήσει το 2018 τις δαπάνες για την ανέγερση νέων σχολείων. Συγκεκριμένα το θέμα έθεσε ο Γιεβγκένι Μπουσμίν, μέλος της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επί θεμάτων προϋπολογισμού, όταν είπε ότι «εκτός από το ζήτημα της ανέγερσης σχολείων υπάρχουν και προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη συνθηκών υγιεινής σε κτίρια που δεν διαθέτουν θερμαινόμενες τουαλέτες».
«Είναι ντροπή»
Επακολούθησε η οργισμένη αντίδραση της προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλτεντίνα Ματβιένκο, η οποία είπε:
«Θεωρώ ότι είναι ντροπή για τις περιφέρειες, ντροπή για την κυβέρνηση, ντροπή για τους βουλευτές που κάθονται εδώ, για τους κυβερνήτες και όλους τους υπόλοιπους, ότι στην χώρα υπάρχουν 3.200 σχολεία χωρίς θερμαινόμενες τουαλέτες. Αυτό αφορά την υγεία των παιδιών και μετά απορούμε γιατί αυξάνεται η υπογονιμότητα. Αυτό είναι καταστροφή για τα κορίτσια και τα αγόρια».
Η Ματβιένκο εξέφρασε, επίσης, την απορία της που οι περιφέρειες δεν μπορούν να βρουν τα κονδύλια για να φτιάξουν θερμαινόμενες τουαλέτες για τα παιδιά με τις καιρικές συνθήκες που έχει η Ρωσία. Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό είναι ντροπή για όλους μας», ενώ τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό πρέπει να κλείσει μέχρι του χρόνου».
Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.