- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος η μπούρκα και το νικάμπ στη Δανία
Η Ευρώπη δεν θέλει γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα στους δρόμους
Η Δανία παίρνει τη σκυτάλη από την Αυστρία και απαγορεύει στις μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200 μουσουλμάνες στη Δανία επιμένουν να εμφανίζονται με τα πρόσωπά τους καλυμμένα στα αστικά κέντρα της σκανδιναβικής χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της απαγόρευσης τάχθηκε η πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων της Δανίας. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις και διαφωνίες. Δεν είναι λίγοι οι Δανοί που τάσσονται κατά της απαγόρευσης και υπέρ του δικαιώματος στην ανεξιθρησκία και τη θρησκευτική ελευθερία καταγγέλλοντας πως τέτοιες απαγορεύσεις συμβολίζουν την καταπίεση κατά των γυναικών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν διευκρίνισε πως «δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου».
Εντύπωση έχει προκαλέσει πως υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται και το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών. «Θα υπάρξει απαγόρευση της κάλυψης προσώπου στη Δανία. Έτσι έχουν τα πράγματα», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών, Άντερς Σάμιουελσεν.
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν ήδη επιβάλει κάποιους περιορισμούς για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν καλύμματα για ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους. Στη, δε, Αυστρία οι μουσουλμάνες που αψηφούν την απαγόρευση τιμωρούνται με πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κρίση της αλήθειας, η δημαγωγία, ο δημόσιος χώρος και το νόημα της πολιτικής ελευθερίας μέσα από δύο κορυφαίες φιλοσοφικές ματιές.
«Είναι ένας μπ@στ@ρδος, τον πυροβόλησα»
Μεγάλες φωτιές καίνε σε απόσταση χλμ. από την πρωτεύουσα Μαδρίτη
Ο Ντέιβ περνούσε επί χρόνια καθημερινά έξω από το σπίτι της βιολογικής του οικογένειας
Την κατηγορούν για «ιδεολογικό ασυμβίβαστο» και «υποκρισία»
Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις
Ο νέος πρωθυπουργός και πώς οι καίριες αποφάσεις για τη Βρετανία λαμβάνονται εκτός Βρετανίας
Η τραγουδίστρια είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κατηγορείται για «δημόσια προσβολή θρησκευτικών αξιών» και «δημοσίευση άσεμνου υλικού»
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.