- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπιγιονσέ, Κλούνεϊ, Μπίμπερ, Όπρα και άλλοι μάζεψαν 44 εκ. δολάρια σε τηλεμαραθώνιο για τα θύματα των τυφώνων
Οι διάσημοι «βάζουν πλάτη» για τις καταστροφές που προκάλεσαν Χάρβεϊ και Ίρμα
Ο τηλεμαραθώνιος που διοργανώθηκε για τη στήριξη των θυμάτων των κυκλώνων Χάρβεϊ και Ίρμα και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας αστέρων της σόουμπιζ είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που επισημαίνουν ότι οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές.
Περισσότεροι από 130 διάσημοι όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Μπιγιονσέ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Τομ Χανκς, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και η Σερ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τραγούδησαν, απάντησαν στα τηλεφωνήματα των πολιτών και απηύθυναν έκκληση για προσφορά δωρεών για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η όλη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε μέσω μιας εκπομπής διάρκειας μιας ώρας που προβλήθηκε ζωντανά την Τρίτη το βράδυ στα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ όπως και στους κυριότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Αμερικανικοί κολοσσοί κι επιχειρηματίες πρωτοστάτησαν επίσης στην προσπάθεια: η Apple ανακοίνωσε ότι δωρίζει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οργανώσεις αρωγής που πρόκειται να επωφεληθούν από τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής με τίτλο "Hand in Hand".
Ο Τεξανός επιχειρηματίας Μάικλ Ντελ, που έχει ήδη κάνει μια δωρεά 36 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα του Χάρβεϊ, προσέφερε επιπλέον 10 εκατομμύρια στον τηλεμαραθώνιο.
Η Ίρμα, ένας από τους σφοδρότερους κυκλώνες της ιστορίας, ισοπέδωσε πόλεις και χωριά στη βόρεια Καραϊβική, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων. Στα Φλόριντα Κις, εκτιμάται ότι το 90% των σπιτιών καταστράφηκε ή υπέστη σοβαρές ζημιές.
Η Μπιγιονσέ, που εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μίλησε για την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει για την προσφορά προμηθειών στην γενέτειρά της, το Χιούστον, που επλήγη από τον Χάρβεϊ, τον ισχυρότερο κυκλώνα που σάρωσε το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια, σκοτώνοντας περισσότερους από 60 ανθρώπους, εκτοπίζοντας 1 εκατομμύριο άλλους και καταστρέφοντας 203.000 σπίτια.
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μια εκδήλωση για τη στήριξη των θυμάτων του κυκλώνα Χάρβεϊ, μια φιλανθρωπική συναυλία στο Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας, όπου θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως ο τραγουδιστής της κάντρι Γουίλι Νέλσον, ο Πολ Σάιμον, η Μπόνι Ράιτ και ο Λέον Μπρίτζες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.