Κοσμος

Πρώτες εικόνες: Τι άφησαν πίσω τους οι Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία (video, εικόνες)

Πρώτη αντίδραση Άσαντ: «Ανόητη» αεροπορική επιδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348741-723903.jpg
EPA/YOUSSEF BADAWI

Περισσότεροι από 59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά αεροπορικών βάσεων των συριακών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο έπληξαν «έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ».

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

Άσαντ: «Ανόητο και ανεύθυνο» χτύπημα

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

 Ρωσικό κανάλι αλλά και βίντεο στα social media δίνουν στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από το βομβαρδισμένο τοπίο στην αεροπορική βάση αλ Σαϊράτ της Συρίας.

Πρώτη αντίδραση Άσαντ

«Ανόητο και ανεύθυνο» χαρακτήρισε το πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ σε μία από τις αεροπορικές βάσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού του γραφείου.

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

Το καθεστώς Άσαντ κάνει λόγο για μια «κοντόθωρη» τη λογική του πλήγματος και ανέφερε ότι η αμερικανική πολιτική, ανεξαρτήτως προέδρου των ΗΠΑ, βασίζεται στη στοχοποίηση και στην «υποταγή των λαών».

Καταλήγει δε ότι η επίθεση έγινε επί τη βάσει μη πραγματικών περιστατικών, καθώς το συριακό καθεστώς αρνείται ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά στην πόλη Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

Την ίδια ώρα στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεσμεύτηκε να στηρίξει και να ενισχύει την αεράμυνα του Άσαντ μετά την αεροπορική επιδρομή των Αμερικανών. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς», το οποίο είναι εξοπλισμένο με πυραύλους «Κρουζ» και με αμυντικά συστήματα κατευθύνεται εσπευσμένα από τη Μαύρη Θάλασσα σε λιμάνι της Συρίας. 

Τόμαχοκ του Τραμπ στη Συρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ