Κοσμος

Οι ΗΠΑ άνοιξαν πυρ στον Άσαντ: Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας - Όλες οι εξελίξεις (εικόνες, video)

Τι απαντούν οι Ρώσοι - «Οι Αμερικανοί στηρίζουν τρομοκράτες» λένε οι Σύριοι

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Raw: US Missiles Fired at Syria

Απάντηση στα χημικά του Μπασάρ αλ Άσαντ αποφάσισε να δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, στις 4.40 τα ξημερώματα οι ΗΠΑ στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 59 πυραύλους  «Τόμαχοκ». «Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ» ανέφερε.

Τραμπ: Εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά – Κάλεσε τον δυτικό κόσμο να συστρτατευτεί

Για την επίθεση ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα τους Αμερικανούς αναφέροντας:

«Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη και όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

»Απόψε το βράδυ (σ.σ. ξημερώματα ώρα Συρίας-Ελλάδας), διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

»Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

»Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.

»Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος.

»Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας Ευχαριστώ».

Ενημερώθηκε για την αμερικανική υπηρεσία και η Ρωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις είπε πως ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν «πολλαπλές» συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον διευκρίνισε: «Δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας», απλά έγινε μια ενημέρωση.

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

Ρωσία: Ας προσέχουν οι ΗΠΑ με τη Συρία, μην πάθουν ό,τι και στο Ιράκ και τη Λιβύη

Από την πλευρά της Μόσχας, ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, προειδοποίησε για «αρνητικές επιπτώσεις» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξαγάγουν στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία ως αντίδραση σε μια επίθεση με τοξικό αέριο.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Ιντλίμπ, την ευθύνη της οποίας οι ΗΠΑ επιρρίπτουν στη Ρωσία και τη Συρία, και τις οποίες ευθύνες απορρίπτουν και οι δύο χώρες, είπε, «Πρέπει να σκεφτούμε τις αρνητικές επιπτώσεις, τις αρνητικές επιπτώσεις, και όλη η ευθύνη εάν διεξαχθούν στρατιωτικές πράξεις θα ανήκει σε εκείνους που ξεκίνησαν κάποια τέτοια αμφίβολη και τραγική επιχείρηση», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Όταν ερωτήθηκε ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις, είπε: «Δείτε το Ιράκ, δείτε τη Λιβύη».

Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, δήλωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα αποτελούν «επίθεση» κατά «κυρίαρχου κράτους» και αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μύδροι Πούτιν κατά ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης παραβίασαν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έβλαψαν σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο ισχυρός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, χαρακτηρίζει την αμερικανική επιχείρηση «επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους», βασισμένη σε «κατασκευασμένο πρόσχημα» και κυνική προσπάθεια για να απομακρυνθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τους θανάτους των αμάχων στο Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους Tomahawk κατά αεροπορικής συριακής βάσης , από την οποία απογειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων από συμπτώματα που παραπέμπουν σε επίθεση με χημικά όπλα.

Η Μόσχα ήλπιζε σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του σχήματος της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και, σε αυτήν την βάση, στην βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων που βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Όμως, η αμερικανική ανάληψη στρατιωτικής δράσης εξόργισε το Κρεμλίνο, υποθηκεύοντας τις προοπτικές για συνεργασία με την Ουάσινγκτον του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία ως επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κίνηση της Ουάσινγκτον θα πλήξει σοβαρά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς κατέχει χημικά όπλα και ότι η αμερικανική επιχείρηση θα δημιουργήσει αναπόφευκτα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, μία ιδέα που επανειλημμένως έχει προωθήσει ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφαλείας της Άνω Βουλής της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να ζητήσει τώρα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

Άσαντ: Αμερικανική επιθετικότητα

Κατόπιν τούτου, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε την είδηση υποστηρίζοντας πως η «αμερικανική επιθετικότητα» είχε στοχοποιήσει μια συριακή στρατιωτική βάση με «έναν αριθμό πυραύλων». Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε πει ότι η επίθεση είχε πλήξει «συριακούς στρατιωτικούς στόχους».Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Συρία: Οι ΗΠΑ εξυπηρετούν ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ισλαμικό Κράτος

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «μεγάλες ανθρώπινες απώλειες». Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί «υπάρχουν υλικές καταστροφές». Παράλληλα,μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τους Αμερικανούς για εξυπηρέτηση σκοπών των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων», αλλά και του Ισλαμικού Κράτους. «Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία» πρόσθεσε.

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

Σχεδόν πανηγυρίζει η Εθνική Συμμαχία της Συρίας για την αμερικανική επίθεση

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, σχολίασε θετικά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης. H Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και «η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων», σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης. 

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

Συριακό Παρακτηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Η βάση με τα χημικά όπλα του Άσαντ καταστράφηκε

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίμαχη βάση  al-Shayrat έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Παράλληλα, κάνει λόγο για τον θάνατο κάποιων στρατιωτικών, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμη να προβεί σε απολογισμό.

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

 Βάλλουν με Τόμαχοκ εναντίον της Συρίας

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Βολιβία

Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών.

Στηρίζουν ΗΠΑ Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Γαλλία - Καταδικάζει το Ιράν την επίθεση

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Γαλλία εξέφρασαν τη στήριξή τους στην αμερικανική επιχείρηση, ενώ αντίθετα το Ιράν καταδίκασε την επίθεση.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στρητ δήλωσε: «Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στηρίζει πλήρως τη δράση των ΗΠΑ, η οποία πιστεύουμε ότι ήταν κατάλληλη απάντηση στα βάρβαρη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς και έχει στόχο να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Mάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι «στηρίζει πλήρως» την πυραυλική επιχείρηση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση al-Shayrat, χαρακτηρίζοντάς την ως την «υπολογισμένη, δέουσα και στοχευμένη απάντηση στο σοκαριστικό έγκλημα πολέμου του συριακού καθεστώτος».

Κατά τον Αυστραλιανό πρωθυπουργό, η αμερικανική επιχείρηση «στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στο καθεστώς Άσαντ. Στηρίζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες» και ξεκαθάρισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν είναι σε πόλεμο με το καθεστώς Άσαντ και πως οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν την ανατροπή του, ωστόσο τέτοια περιστατικά εγείρουν «πολύ σημαντικά ερωτήματα» για το αν πρέπει να παραμείνει ο Άσαντ ηγέτης της Συρίας. Κι αυτό επειδή, «αυτή η επίθεση με τα χημικά όπλα ήταν ένα φρικτό έγκλημα, σοκαριστικό, ακόμα και (ιδωμένο) στο πλαίσιο αυτού του βάναυσου πολέμου».

«Συνέχεια σε διεθνές επίπεδο πρέπει να δοθεί» στην αμερικανική στρατιωτική απάντηση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Θεωρώ ότι αυτή η επιχείρηση αποτελεί απάντηση. Τώρα, πρέπει να δοθεί συνέχεια σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών εάν είναι δυνατόν, κατά τρόπον ώστε να ολοκληρώσουμε τις κυρώσεις κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ και να εμποδίσουμε να υπάρξει εκ νέου χρήση χημικών όπλων και η εξόντωση εκ μέρους του καθεστώτος του ίδιου του λαού του», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία και οι εταίροι της, κυρίως ευρωπαίοι, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επανέναρξη της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας απόψε στις 19.00. 

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών του Bahram Ghasemi υποστήριξε πως οι «μονομερείς ενέργειες είναι επικίνδυνες, καταστροφικές και παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου» και στήριξε το επιχείρημά του στο γεγονός ότι κατ’ αυτόν το Ιράν είναι «το μεγαλύτερο θύμα των χημικών όπλων στην πρόσφατη ιστορία». Ο Ghasemi αναφερόταν στα χημικά όπλα που χρησιμοποίησε το Ιράκ στον πόλεμο τη δεκαετία του 1980 και συμπλήρωσε λέγοντας πως το Ιράν καταδικάζει την πυραυλική επίθεση «ανεξαρτήτως δραστών και θυμάτων». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με αυτή την ενέργεια, οι ΗΠΑ «θα ισχυροποιήσουν τους τρομοκράτες» και «θα περιπλέξουν την κατάσταση στη Συρία και την περιοχή».

ΝΑΤΟ: Στο συριακό καθεστώς η «πλήρης ευθύνη» για τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ «φέρει την πλήρη ευθύνη» για τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία.

«Το συριακό καθεστώς φέρει την πλήρη ευθύνη αυτής της εξέλιξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στόλτενμπεργκ.

«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη, δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη, και εκείνοι που είναι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», είπε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ότι τα πλήγματα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Γιούνκερ: Πρέπει να δοθεί απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε από την πλευρά του ότι «πρέπει να δοθεί απάντηση» στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. «Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την ΕΕ πως αυτά τα πλήγματα ήταν περιορισμένα και η επιδίωξη ήταν να αποτραπούν περαιτέρω ωμότητες με χημικά όπλα», ανέφερε ο Γιούνκερ στη δήλωσή του.

«Πρέπει να δοθεί απάντηση στην επανειλημμένη χρήση τέτοιων όπλων», τόνισε προσθέτοντας πως «κατανοεί» τις προσπάθειες για να αποτραπούν περαιτέρω επιθέσεις. «Υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στα αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων και τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων».

Ολάντ – Μέρκελ: Για όλα φταίει ο Άσαντ

Η ευθύνη για τα πλήγματα που δέχθηκε από τις ΗΠΑ βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας βαρύνει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο πρόεδρος Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του λαού του απαιτούν κυρώσεις τις οποίες Γαλλία και Γερμανία είχαν ζητήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2013, μετά τη σφαγή στην Γούτα.

»Γαλλία και Γερμανία, μαζί με τους εταίρους τους και στο πλαίσιο του ΟΗΕ, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ο πρόεδρος ΆΣαντ να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του», συμπληρώνουν ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Καλούν ακόμη τη διεθνή κοινότητα να κάνει «ό,τι χρειάζεται για την εφαρμογή του Ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας για μία πολιτική μετάβαση στη Συρία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ