Κοσμος

Η θαρραλέα Mama Yuli έχει ιδρύσει την πρώτη τρανς κοινότητα της Ινδονησίας

Και διοργανώνει τα δικά της ιδιαίτερα καλλιστεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344533-715867.jpg

Στη μακρινή Ινδονησία υπάρχει μια ολόκληρη transgender κοινότητα, η «Waria», της οποίας ηγείται μια θαρραλέα γυναίκα - σύμβολο για την περιοχή. Σκοπό της έχει την προστασία και τη φροντίδα των τρανς γυναικών της χώρας.

Mama Yuli

Η Mama Yuli μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο νησί Παπούα, της ανατολικής Ινδονησίας. Από μόλις 11 ετών κατάλαβε ότι δεν είναι straight, όμως ζούσε σε ένα μοναχικό μέρος. «Άρχισα να νιώθω έλξη για τους άνδρες. Σκεφτόμουν τι ακριβώς είναι αυτό το συναίσθημα, είναι αρρώστια; Δεν υπήρχε κανείς γκέι ή τράνς εκεί όπου έμενα. Στα 18 πήγα με μια τρανς φίλη μου από το πανεπιστήμιο στη Τζακάρτα και τότε κατάλαβα ότι υπάρχει και αυτός ο διαφορετικός κόσμος». Στη Τζακάρτα δεν ήταν πια μόνη. «Ένιωσα σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Είδα ότι φορώντας όμορφα ρούχα και μακιγιάζ μπορείς να προσελκύσεις ευκολότερα άνδρες» πρόσθεσε.

Mama Yuli

Επειδή η Mama Yuli δεν ήταν αρκετά όμορφη για να γίνει πόρνη, αποφάσισε να γίνει η προστάτιδα τους, παρόλο που η οικογένειά της απείλησε να την σκοτώσει και την απέρριψε λόγω της εμφάνισής της. Τώρα όμως είναι η πρώτη Waria με μεταπτυχιακό στα νομικά και έχει ιδρύσει τον πρώτο οίκο ευγηρίας για τρανς άτομα, τα οποία έχουν αποκοπεί από την οικογένειά τους.

Waria

Επίσης έχει δημιουργήσει τα ετήσια καλλιστεία για γυναίκες Waria, τα οποία πριν λίγα χρόνια ήταν ανοικτά για το κοινό, όμως ύστερα από επιθέσεις που δέχτηκαν, πλέον διεξάγονται σε κλειστό κύκλο. Όμως λόγω της διάδοσης του Ισλάμ στην Ινδονησία και της επικρατούσας θρησκείας, η δουλειά της Mama Yuli έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς δεν είναι εύκολο να είσαι διαφορετικός σε μια θεοκρατική κοινωνία όπως η Ινδονησία.

Waria

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ