- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Αβραμόπουλος και Τ. ντε Μεζιέρ: Δύσκολoς ο συμβιβασμός για κατανομή προσφύγων
Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκαν στο Βερολίνο για το προσφυγικό και την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ. Ο κ. ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως αυτό το διάστημα η Γερμανία, η Γαλλία, η μαλτέζικη προεδρία και η Κομισιόν προετοιμάζουν συμβιβαστική πρόταση που θα την καταθέσουν στην ΕΕ.
Ελπίδα τους είναι το αργότερο ως το τέλος του χρόνου η πρόταση αυτή να υιοθετηθεί από όλα τα κράτη μέλη. Ο κ. ντε Μεζιέρ παραδέχθηκε όμως πως αυτό συνιστά δύσκολη προσπάθεια.
Όπως ενδεικτικά είπε, δεν είναι «και τόσο αισιόδοξος, αλλά περισσότερο αισιόδοξος από πέρυσι.» Τόσο ο υπουργός όσο και κ. Αβραμόπουλος τόνισαν ότι στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η επίτευξη μεγαλύτερης δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών.
Ο ευρωπαίος επίτροπος συμφώνησε πάντως με τον κ. ντε Μεζιέρ σε ό,τι αφορά την υποδοχή ανθρώπων που χρήζουν προστασίας όπως, παράλληλα, και με την αναγκαιότητα της απέλασης σε περίπτωση απόρριψης της αιτήσης ασύλου.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν σκοπεύει να καταθέσει σχέδιο δράσης για την επαναπροώθηση και συστάσεις για τις χώρες καταγωγής ατόμων που απευλάνονται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.