- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης για τον αντιπρόεδρο της Samsung ζητούν οι εισαγγελείς
Κατηγορίες για χρηματισμό, υπεξαίρεση και ψευδορκία
Την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του αντιπροέδρου (και διαδόχου) του τεχνολογικού κολοσσού Samsung ζήτησαν οι εισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Κορέας, στο πλαίσιο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς που έχει ήδη προκαλέσει την πτώση της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε.
Το ένταλμα για τη σύλληψή του θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο της Σεούλ, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.
Οι εισαγγελείς αποδίδουν στον Λι Τζέι-γιόνγκ, αντιπρόεδρο της Samsung, κατηγορίες για χρηματισμό, υπεξαίρεση και ψευδορκία, καθώς υποψιάζονται ότι προσέφερε περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ελέγχονταν από τη φίλη της προέδρου Παρκ, Τσόι Σουν-σιλ, προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή κυβερνητική μεταχείριση.
Η έρευνα επικεντρώνεται στις καταγγελίες ότι ο κ. Λι εξαγόρασε την άδεια της κυβέρνησης για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών της Samsung. Η συνένωση ενίσχυσε τη θέση του κ. Λι μέσα στον όμιλο αλλά και την προοπτική να αναλάβει τα ηνία του κολοσσού από τον ασθενή πατέρα του, που τυπικά υπηρετεί σήμερα ως πρόεδρος.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κ. Λι υπεξαίρεσε μέρος των χρημάτων τα οποία διοχέτευσε σε μίζες. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακρίθηκε επί 22 ώρες.
Η κ. Τσο, που βρίσκεται στην καρδιά του όλου σκανδάλου, ήταν παιδική φίλη της προέδρου και μολονότι δεν είχε επίσημη θέση στην κυβέρνηση είχε γνώση κρατικών μυστικών. Έχει συλληφθεί και, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι αποσπούσε χρήματα από μεγάλες επιχειρήσεις.
Ως συνέπεια του σκανδάλου, η πρόεδρος Παρκ έχει χάσει όλες τις αρμοδιότητές της και κινδυνεύει με αποπομπή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.