- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Γκρέγκορ Γκίζι
Το μήνυμα που έστειλε ο συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής του Die Linke
Ο Γερμανός Γκρέγκορ Γκίζι εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διαδεχόμενος τον Γάλλο Πιέρ Λοράν έπειτα από τις διεργασίες του πέμπτου συνεδρίου του κόμματος, σε μια ψηφοφορία χωρίς άλλους υποψηφίους.
Ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα υπηρετήσει το αξιώμά του για τα επόμενα τρία χρόνια. Πρωταγωνίστησε επί πολλά χρόνια στη γερμανική πολιτική σκηνή ως συνιδρυτής και επικεφαλής του Die Linke, θέση που άφησε τον Οκτώβριο του 2015.
Οι σύνεδροι εξέλεξαν ακόμα τους τέσσερις αντιπροέδρους του κόμματος που συμπληρώνουν την προεδρία. Πρόκειται για τον Γάλλο Πιερ Λοράν, για την Ισπανίδα Μάιτε Μόλα, την Βουλγάρα Μαργαρίτα Μίλενα και τον Ιταλό Πάολο Φερέρο.
«Σήμερα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου», είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι μετά την εκλογή του. Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση και ότι μεγαλώνει διαρκώς το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων, εξέφρασε την αντίθεσή του για τους φορολογικούς παραδείσους, για τις συμφωνίες TTIP και TISA, για τη λιτότητα, που όπως είπε καταστρέφει την Ευρώπη και για την ανάγκη λύσης στην περιβαλλοντική και την προσφυγική κρίση.
Ο Γκρέγκορ Γκίζι σημείωσε για την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «δεν μπορούμε να την εγκαταλείψουμε» , υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενάντια στον εθνικισμό.
Παράλληλα ανέπτυξε το στόχο του για μια ευρωπαϊκή αριστερά, πιο ενεργή και πιο μαχητική, δεσμευόμενος πως κατά την προεδρία του θα βγει στην επιφάνεια μια Γερμανία πολύ διαφορετική από εκείνη της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.