Κοσμος

Απεργεί ο Πύργος του Άιφελ

Στο σύμβολο των Παρισίων απασχολούνται 300 εργαζόμενοι και τον επισκέπτονται 6.000 άτομα την ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333695-691996.jpg
EPA/YOAN VALAT

Κλειστός λόγω απεργίας του προσωπικού του είναι από το πρωί ο Πύργος του Άιφελ, όπως ανακοίνωσαν η διεύθυνση και τα συνδικάτα των εργαζομένων στο συμβολικό μνημείο των Παρισίων.

Ο Πύργος ήταν κλειστός στις 11.30 π.μ., την ώρα που ανοίγει για το κοινό, μετά την κήρυξη της απεργίας του προσωπικού, ανακοίνωσε η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE). Το μνημείο δέχεται αυτή την περίοδο, κατά την οποία η τουριστική προσέλευση είναι χαμηλή, περίπου 6.000 επισκέπτες ημερησίως και σχεδόν έξι εκατομμύρια ετησίως.

«Διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ της διεύθυνσης και των εκπροσώπων των εργαζομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση της SETE, που εκφράζει τη λύπη της «για την ταλαιπωρία των επισκεπτών οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον προαύλιο χώρο».

Τα συνδικάτα ψήφισαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το προσκλητήριο των συνδικάτων CGT και της Εργατικής Δύναμης (FO), τα οποία καταγγέλλουν κυρίως τον «άκαρπο κοινωνικό διάλογο» και τη «σκόπιμη απουσία διαφάνειας σε στρατηγικές αποφάσεις» που θα ληφθούν. Στον Πύργο του Άιφελ απασχολούνται 300 εργαζόμενοι.

Το μνημείο είχε κλείσει για το κοινό τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ