- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άμαχοι και γυναικόπαιδα στο Χαλέπι εκτελούνται εν ψυχρώ στα σπίτια τους (εικόνες)
ΟΗΕ γίνεται αυτόπτης μάρτυρας «θηριωδιών» από παραστρατιωτικούς του Άσαντ
Φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές ομάδες εισβάλλουν σε σπίτια στο ανατολικό Χαλέπι και εκτελούν όποιον βρουν μπροστά, ακόμη και γυναικόπαιδα, όπως καταγγέλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για εκτελέσεις τουλάχιστον 82 αμάχων σε τέσσερις περιοχές της συριακής πόλης. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς στο Χαλέπι».

Οι αντάρτες, οι οποίοι ήλεγχαν το ανατολικό Χαλέπι για τέσσερα χρόνια, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική ήττα. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε γειτονιές που ακόμη ελέγχονται από τους αντάρτες και σφυροκοπούνται καθημερινά από τις στρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία Γιαν Έγκελαντ δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter ότι οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες που διαπράττουν στο Χαλέπι παραστρατιωτικές ομάδες πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ. «Οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι», έγραψε ο Έγκελαντ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.