- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μυρίζει μπαρούτι ξανά στο Χαλέπι (εικόνες, video)
Σφοδρές μάχες μετά τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός
Σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει στο πολιορκημένο Χαλέπι της Συρίας μετά την τριήμερη κατάπαυση του πυρός, η οποία έληξε το Σάββατο. Υπενθυμίζεται πως η μονομερής κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ρωσία, η οποία βομβαρδίζει θέσεις ανταρτών στη συριακή πόλη. Η Ρωσία εμμένει ότι δεν χτυπά στόχους αμάχων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου. Η ίδια οργάνωση εκφράζει φόβους ότι η ανθρωπιστική βοήθεια δεν κατάφερε να φτάσει στην πολιορκημένη πόλη κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός.

Το Συριακό Παρατηρητήριο προσθέτει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές στο νοτιοδυτικό Χαλέπι, ενώ στις ανατολικές περιοχές σημειώνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ και των ανταρτών. Ο Ισμαήλ αλ Αμπντάλα, πολίτης και εθελοντής στην ομάδα διάσωσης «Λευκά Κράνη» είπε στο BBC ότι είδε ελεύθερους σκοπευτές να παίρνουν θέση μάχης και τα βομβαρδιστικά να ρίχνουν βόμβες τις πρώτες ώρες της λήξης της εκεχειρίας.

Στο μεταξύ Ρωσία και Συρία ζητούν από τους πολίτες του Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω των διαδρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας. Ωστόσο, οι πολίτες καταγγέλλουν ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει. «Κανείς δεν έχει φύγει από την πόλη», λέει ένας Σύρος πολίτης και εξηγεί πως «όσοι το προσπάθησαν δέχθηκαν πυρά και δεν μπόρεσαν να φύγουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.