- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο τυφώνας Μάθιου βύθισε την Αϊτή στο πένθος (εικόνες)
Τους 339 έφτασαν οι νεκροί στο νησί της Καραϊβικής, ενώ αναβαθμισμένος ο τυφώνας πλησιάζει την Φλόριντα
Συνεχώς αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή, αλλά και σε άλλες χώρες της Καραϊβικής. Η κυβέρνηση της Αϊτής ανακοίνωσε ότι 339 είναι μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Τα περισσότερα θύματα είναι από ένα παραλιακό χωριό , ενώ στην πόλη Ρος-α-Μπατό, στα νότια της νησιωτικής χώρας, εντοπίστηκαν περίπου 50 νεκροί. Στην κοντινή πόλη Ζερεμί οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 225χλμ/ώρα ισοπέδωσαν το 80% των κτιρίων. Στην επαρχία Σουντ καταστράφηκαν περί τα 30.000 σπίτια.
Ο τυφώνας Μάθιου, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 4, οδεύει προς τις ακτές των νοτιανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα αναμένεται να πλήξει τις πολιτείες Φλόριντα και Νότια Καρολίνα.

Η Φλόριντα ετοιμάζεται να δεχθεί την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών. Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν επίσης στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όταν ο τυφώνας σάρωσε την Καραϊβική τη Τρίτη και Τετάρτη.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.