- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Υπό το φόβο του τυφώνα Μάθιου αδειάζουν τα νοτιοανατολικά παράλια των ΗΠΑ (εικόνες)
Υπεράνθρωπη προσπάθεια καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία και οι ομάδες διάσωσης στην Αϊτή για να φτάσουν στις περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, ενώ τουλάχιστον δέκα είναι τα μέχρι στιγμής θύματα του καταστροφικού τυφώνα. Οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής αναβλήθηκαν εξαιτίας της καταστροφής.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η εκκένωση των νοτιοανατολικών παραλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτοικοι στις πολιτείες της Φλόριντα και στη Νότια Καρολίνα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εφοδιάζονται με τρόφιμα. Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τα βενζινάδικα μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ και των κυβερνητών των πολιτειών προς τους πολίτες να αφήσουν τα σπίτια τους ή να προετοιμαστούν για τον καταστροφικό τυφώνα Μάθιου.


Ο Μπαράκ Ομπάμα, που ακύρωσε την επίσκεψή του στη Φλόριντα, όπου θα συμμετείχε σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι «μια σοβαρή καταιγίδα». Ο Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους να υπακούσουν τις οδηγίες για εκκένωση των πόλεων και δήλωσε ότι οι κυβερνήτες στις πολιτείες Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Βόρεια Καρολίνα έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο τους επιτρέπει να κινητοποιήσουν την Εθνοφρουρά.

Ο Μάθιου, ο ισχυρότερος τυφώνας της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία, χτύπησε τις Μπαχάμες μετά από καταστροφικές ζημιές στην Κούβα και την Αϊτή, και αφού άφησε τουλάχιστον 17 νεκρούς στη Δομινικανή Δημοκρατία. Ένα μεγάλο μέρος των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αϊτή παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της κατάρρευσης μιας γέφυρας. Η πρόσβαση δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πριν από το Σάββατο ή την Κυριακή. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 300.000 άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.
Ο τυφώνας Μάθιου, που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από τη βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.