Κοσμος

Ιδρύθηκε το πρώτο ισραηλινό πανεπιστήμιο στη Δυτική Όχθη

Το πρώτο του πανεπιστήμιο δημιουργεί το Ισραήλ στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, με την αναβάθμιση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, και σύμφωνα με το ίδιος καθεστώς που ισχύει για τα πανεπιστήμια εντός του Ισραήλ, του κολεγίου Αριέλ που ιδρύθηκε το 1982 κοντά στην πόλη Νάμπλους. Η απόφαση που έρχεται μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του Ισραήλ να επεκτείνει τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα, αψηφώντας τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και των ΗΠΑ, αντανακλά και την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32091-71620.jpg

Το πρώτο του πανεπιστήμιο δημιουργεί το Ισραήλ στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, με την αναβάθμιση σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, και σύμφωνα με το ίδιος καθεστώς που ισχύει για τα πανεπιστήμια εντός του Ισραήλ, του κολεγίου Αριέλ που ιδρύθηκε το 1982 κοντά στην πόλη Νάμπλους.

Η απόφαση που έρχεται μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του Ισραήλ να επεκτείνει τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα, αψηφώντας τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και των ΗΠΑ, αντανακλά και την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Την τελική έγκριση για το νέο πανεπιστήμιο έδωσαν οι επικεφαλής του στρατού, που επισημοποίησαν την απόφαση που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο το υπουργικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ