Κοσμος

Έβγαλαν από τα αυτιά 12χρονης 1.000 γιγαντιαία μυρμήγκια (εικόνες, video)

Κάθε μέρα και από 10

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319182-628185.jpg

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, από τα αυτιά του 12χρονου κοριτσιού από το Gujarat στη δυτική Ινδία έχουν μέχρι στιγμής βγάλει οι γιατροί 1.000 γιγαντιαία μυρμήγκια, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μια ολόκληρη φωλιά.

Όπως ανέφεραν οι γονείς της, σε ημερήσια βάση βγάζουν κάθε μέρα από τα αυτιά της 12χρονης Shreya Darji, 10 μυρμήγκια.

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό, όταν η μικρή Ινδή ένιωθε ενοχλήσεις και κάτι σαν ανυπόφορο γαργαλητό στα αυτιά της τον περασμένο Αύγουστο. Τότε, επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί βρήκαν μέσα στο αυτί της μερικά μυρμήγκια. Από τότε, επισκέπτεται το νοσοκομείο καθημερινά και μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί περισσότερα από 1.000 έντομα. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της φαρμακευτικής αγωγής για να «σκοτώσουν» τη φωλιά, τα ζωύφια εξακολουθούν κι αναπτύσσονται.

Σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στο νοσοκομείο, οι γιατροί βιντεοσκόπησαν με ενδοσκοπική κάμερα την αφαίρεση νεκρών εν προκειμένω μυρμηγκιών από το αυτί της.

Η οικογένεια της 12χρονης Shreya ζει μια κανονική ζωή μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί δεν μπορούν να ρίξουν το φταίξιμο στις συνθήκες ζωή της, ούτε βλέπουν κάποιο ανησυχητικό στοιχείο στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.

Ο γιατρός Jawahar μιλώντας στον ινδικό Τύπο είπε ότι μεταξύ άλλων, προσπάθησε να δημιουργήσει μέσω ειδικών σταγόνων συνθήκες ασφυξίας στα μυρμήγκια, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύ ανθεκτικά και συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Ωστόσο, ο γιατρός προσθέτει: «Δεν πιστεύουμε ότι τα μυρμήγκια εκκολάπτουν αυγά μέσα στο αυτί, επειδή δεν έχουμε εντοπίσει μια “βασίλισσα” μέσα. Έχουμε μπερδευτεί εντελώς».

Ο 40χρονος Sanjay Darji, πατέρας της 12χρονης, ο οποίος είναι επισκευαστής τηλεοράσεων στο Gujarat, δήλωσε ότι η κόρη του έχει τόσα έντομα μέσα στα αυτιά της που μπορεί να κάθεται στο σχολείο και αυτά να αρχίσουν να βγαίνουν από τα αυτιά της. Ο ίδιος δηλώνει τρομοκρατημένος στην ιδέα πως η κατάστασή της θα χειροτερέψει. «Έχω κάνει ό,τι μπορούσα. Την πήγα στους καλύτερους γιατρούς, αλλά απέτυχαν να λύσουν το πρόβλημα. Απλά ελπίζω να καλυτερέψουν τα πράγματα. Ανησυχώ για το μέλλον της και πώς αυτό θα την επηρεάσει στη μόρφωσή της. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, αλλά ήδη έχει χάσει πολλές μέρες από το σχολείο. Τα άλλα παιδιά στο σχολείο της και στη γειτονιά την πειράζουν και την κοροϊδεύουν και για αυτό αισθάνεται άσχημα. Πρέπει να θεραπευτεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πριν της επηρεάσει την αυτοπεποίθησή της σε ανεπανόρθωτο βαθμό».

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ