- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φόβοι ότι οι στόχοι της Ρωσίας ήταν άμαχοι και όχι το Ισλαμικό Κράτος (video, εικόνες)
Για «πόλεμο προπαγάνδας» κάνει λόγο το Κρεμλίνο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο με αφορμή την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Οι πρώτες εικόνες κυρίως από τα social media που φτάνουν από τη Συρία αποτυπώνουν την κατάσταση μετά τους βομβαρδισμούς στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Χομς.


Συνολικά τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν πέντε συριακές πόλεις. Η αντιπολίτευση της Συρίας καταγγέλλει ότι η Ρωσία βάλλει κατά αμάχων και μετριοπαθών ανταρτών και ότι δεν έχει βομβαρδίσει στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά.
«Όλοι οι στόχοι της αεροπορικής επιδρομής της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χομς ήταν άμαχοι», ανέφερε ο Χαλέντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συναπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, ο οποίος εδρεύει στην Τουρκία και συνενώνει τις κυριότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αντιπαλεύει ένοπλα το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χότζα.

«Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τους Ρώσους έχουν νικήσει και διώξει το Ισλαμικό Κράτος εδώ και έναν χρόνο», κατέληξε. Η πόλη Ταλμπισέχ στην επαρχία Χομς ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο.
Δημοσιογράφος του BBC έγραψε στο Twitter ότι η Γαλλία είναι η πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που αμφισβητεί τους στόχους της ρωσικής επίθεσης. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν χτύπησαν περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.


Ρωσία: «Πόλεμος προπαγάνδας»
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διαψεύδει τις καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης και υποστηρίζει ότι πρόκειται για έναν «πόλεμο προπαγάνδας» σε βάρος της ρωσικής ηγεσίας. «Με το που σηκώθηκαν τα ρωσικά αεροπλάνα άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες ψεύτικες ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης για άμαχους νεκρούς ως αποτέλεσμα της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το βίντεο που ακολουθεί ανέβασε ο Sakir Khader, δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ολλανδικής εφημερίδας, de Volkskrant Focus. Συγκλονιστικές εικόνες μετά το βομβαρδισμό της Ταλμπίσα.
More: Another aftermath footage of a #Russia|n air strike on #Talbisa, #Homs. (Footage from inside the hospital) pic.twitter.com/bFJESCSajr
— Sakir Khader (@sakirkhader) September 30, 2015
ΦΩΤΟ: EPA/ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.