- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέστερ: Αποχωρεί το είδωλο της ομάδας και κορυφαίος γκολτζής Τζέιμι Βάρντι μετά από 13 χρόνια
Κορυφαία στιγμή του η κατάκτηση της Premier League
Λέστερ: Αποχωρεί το είδωλο της ομάδας και κορυφαίος γκολτζής Τζέιμι Βάρντι μετά από 13 χρόνια
Ο επιθετικός της Λέστερ Σίτι, Τζέιμι Βάρντι, θα αποχωρήσει από τον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ στο τέλος της σεζόν, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας, κλείνοντας έτσι μια εποχή στην οποία καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες μιας ομάδας που ξεπέρασε τις προσδοκίες.
Ο Βάρντι, ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα της πέμπτης κατηγορίας Φλίτγουντ Τάουν για ένα εκατομμύριο λίρες (1,33 εκατομμύρια δολάρια) το 2012, έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης της Λέστερ στη σύγχρονη εποχή, σημειώνοντας 198 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ωστόσο, το πιο διάσημο επίτευγμά του ήταν η κατάκτηση του τίτλου της Premier League το 2015-16, όταν η ομάδα που είχε αποφύγει τον υποβιβασμό την προηγούμενη σεζόν, έσπασε το φαβορί 5.000-1 και κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας τις καθιερωμένες ελίτ.
«Είμαι συντετριμμένος που έφτασε αυτή η μέρα, αλλά ήξερα ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Πέρασα 13 απίστευτα χρόνια σε αυτόν τον σύλλογο με πολλές επιτυχίες, μερικές αποτυχίες, αλλά κυρίως με πολλά καλά», δήλωσε ο 38χρονος Βάρντι σε ανακοίνωσή του.
«Ήρθε επιτέλους η ώρα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, κάτι που με συγκλονίζει. Αλλά νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους σας που με δεχτήκατε ως δικό σας.
Η Λέστερ θα έχει πάντα μια τεράστια θέση στην καρδιά μου και θα φροντίσω να την ακολουθώ για πολλά χρόνια, ελπίζοντας ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Αλλά για τώρα, αυτό είναι το αντίο μου, αλλά θα με ξαναδείτε, το υπόσχομαι».
Η τελευταία του σεζόν με τη Λέστερ είναι μια σεζόν που πρέπει να ξεχαστεί, καθώς ο σύλλογος υποβιβάστηκε για άλλη μια φορά. Ωστόσο, έχει ακόμα πέντε αγώνες για να ξεπεράσει το όριο των 200 γκολ.
Ο Βάρντι, που συχνά τον έβλεπαν να πίνει ενεργειακά ποτά, ήταν ένας αργοπορημένος παίκτης που οδήγησε τη Λέστερ από τη Championship στην Premier League δύο φορές - το 2013-14 και ξανά το 2023-24. Αλλά ήταν στην αγγλική πρώτη κατηγορία όπου άφησε το στίγμα του, σκοράροντας 143 φορές και καταλαμβάνοντας την 15η θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Premier League.
Αποχωρεί από τη Λέστερ έχοντας κατακτήσει επίσης το FA Cup το 2020-21 και δύο τίτλους στη δεύτερη κατηγορία.
«Ο Τζέιμι είναι μοναδικός. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και ένας ακόμα πιο ξεχωριστός άνθρωπος. Κατέχει μια θέση στην καρδιά όλων όσων έχουν σχέση με τη Λέστερ Σίτι», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Αϊγιαουάτ Σριβανταναπράμπα.
«Του έχω σίγουρα το βαθύτατο σεβασμό και την αγάπη μου. Είμαι ατελείωτα ευγνώμων για όλα όσα έχει προσφέρει σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο».
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπαράζ ανακοινώσεων και καταγγελιών και από τις δύο πλευρές
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, η επιστροφή της Αυστρίας και τα όνειρα Αλγερίας και Ιορδανίας
Έντονο το τρίτο ημίχρονο των ελληνικών τελικών στο μπάσκετ - Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση
Έκανε καταγγελία προς τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ
Η ανάρτηση του ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ
Το προφίλ των ομάδων, το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις
Υπάρχουν δαίμονες που δεν θέλω να ξυπνήσω
Χωρίς τέλος οι αντιδράσεις
Στο 2-0 η σειρά των τελικών του NBA
«Σταματήσαμε Μιλουτίνοφ και Φουρνιέ»
Μήνυμα για τη συνέχεια της σειράς με τον Ολυμπιακό
Το Τριφύλλι ισοφάρισε 1-1 τη σειρά των τελικών της Stoiximan GBL
«Βροχή» επικρίσεων και αρνητικών σχολίων λίγο πριν το φετινό μουντιάλ
Τα προφίλ των ομάδων, το πρόγραμμα του ομίλου και οι διασταυρώσεις
Τα περισσότερα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες
Το Μουντιάλ χάνει σημαντικό μέρος της λάμψης του
Η ανάρτηση του Γηραιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.