Αθλητισμος

Μακρόν: Δεν αμφιβάλλω ότι η Ρωσία θα χτυπήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο Γάλλος Πρόεδρος φοβάται «πόλεμο παραπληροφόρησης»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακρόν: Δεν αμφιβάλω ότι η Ρωσία θα χτυπήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν στο Παρίσι © ΕΡΑ/YOAN VALAT

Ο Μακρόν φοβάται "πόλεμο παραπληροφόρησης" από τη Ρωσία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων: Δεν έχω καμία αμφιβολία...

Τη βεβαιότητά του ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στο Παρίσι, το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d05k841owdv5)

Μακρόν: Η Ρωσία θα χτυπήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Επισκεπτόμενος ένα νέο ολυμπιακό κέντρο υγρού στίβου στο Σεν Ντενί, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Μακρόν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, και αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα των πληροφοριών», απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Ρωσία «τρoφοδοτεί καθημερινά την άποψη ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε το ένα ή το άλλο και ότι επομένως μπορεί να υπάρξει κίνδυνος», πρόσθεσε.

Μακρόν: Δεν αμφιβάλω ότι η Ρωσία θα χτυπήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν © ΕΡΑ/LUDOVIC MARIN

Η Γαλλία δεν ενεπλάκη στο Crocus City Hall

Εξηγώντας ότι τα σχόλια που διατυπώθηκαν από τη ρωσική πλευρά, και συγκεκριμένα από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, περί εμπλοκής της Γαλλίας στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall στη Μόσχα «ήταν μπαρόκ και απειλητικά...» πρόσθεσε ότι «είναι γελοίο, δεν έχει νόημα και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι μια χειραγώγηση της πληροφορίας».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «για αυτό το λόγο πρέπει να αντέξουμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η πίστη στην αλήθεια είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πού θα γίνει η τελετή έναρξης

Η πραγματοποίηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα παραμένει το «προτιμώμενο σενάριο», παρά τις απειλές ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ξεκαθάρισε, επίσης, από το Σεν Ντενί ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Το προτιμώμενο σενάριο, αυτό που ετοιμάζουμε, βάσει του οποίου κάνουμε σχεδιασμό και που θέλουμε, είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί με όλους τους διοργανωτές και του οποίου οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν εν καιρώ. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη γι' αυτήν την τελετή έναρξης», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η χώρα του βρίσκεται «εδώ και πολλά χρόνια υπό τρομοκρατική απειλή».

«Προετοιμάζουμε διάφορα σενάρια. Αν η απειλή εξελιχθεί και αν θεωρήσουμε ότι το απαιτούν οι συνθήκες, έχουμε εναλλακτικά σενάρια», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ