Αθλητισμος

Μακρόν: Η Αγιά Νακαμούρα θα τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια από το Μάλι έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακρόν: Η Αγιά Νακαμούρα θα τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Η Αγιά Νακαμούρα στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού © ΕΡΑ/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Η Αγιά Νακαμουρά θα έχει συμμετάσχει οπωσδήποτε στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε την ιδέα της Γαλλίδας τραγουδίστριας Αγιά Νακαμούρα με καταγωγή από το Μάλι, να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και προέτρεψε τους συμπατριώτες του να έχουν «εμπιστοσύνη» πριν από τους Αγώνες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czvd6xprrd3l)

Η Νακαμούρα έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Η Νακαμούρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής καταιγίδας από τον Μάρτιο, όταν προέκυψε σε δημοσιεύματα ότι ο Μακρόν είχε προτείνει την σούπερ σταρ του «Djadja» για να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Ακροδεξιοί πολιτικοί και άλλοι συντηρητικοί έχουν «περικυκλώσει» την 28χρονη, κατηγορώντας την για «χυδαιότητα» και μη σεβασμό της γαλλικής γλώσσας, ενώ το ρατσιστικό online bullying τελείται υπό αστυνομική έρευνα.

Η ακροδεξιά ομάδα les Natifs ανάρτησε πανό στις όχθες του Σηκουάνα που έγραφε: «Εδώ είναι Παρίσι, δεν είναι το παζάρι του Μπαμακό». Οι εκπρόσωποι της γαλλικής ακροδεξιάς, όπως η Μαρίν Λεπέν και ο Ερίκ Ζεμούρ με δηλώσεις τους αποδοκίμασαν την συμμετοχή της Αγιά Νακαμουρά στην τελετή έναρξης των Αγώνων.

Aya Nakamura - Djadja (Clip officiel)

Μακρόν: Η Νακαμούρα είναι η κατάλληλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Νομίζω ότι είναι σίγουρα κατάλληλη για την τελετή έναρξης ή λήξης των Αγώνων», είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός Ολυμπιακού κέντρου υδρόβιου στίβου στο βόρειο Παρίσι.

«Αν είναι μέρος της τελετής έναρξης μαζί με άλλους καλλιτέχνες, νομίζω ότι είναι καλό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «οι Αγώνες και οι τελετές πρέπει να μας αντικατοπτρίζουν. Είναι μέρος της γαλλικής κουλτούρας και της γαλλικής μουσικής».

«Ωστόσο, την τελική απόφαση για την συμμετοχή της Αγιά Νακαμουρά θα την πάρουν οι υπεύθυνοι για τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων», διευκρίνισε ο κος Μακρόν.

Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο υποστηρίζουν πως η Αγιά Νακαμουρά θα τραγουδήσει τον «Ύμνο στον έρωτα», την μεγάλη επιτυχία της Εντίθ Πιάφ, που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «La vie en rose». Όμως, μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει η γαλλίδα καλλιτέχνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην τελετή έναρξης των Αγώνων δεν αποκλείεται να ακουστεί το «La vie en rose» της Πιάφ.

Η πρόσφατη διαμάχη για την Νακαμούρα και για την επίσημη αφίσα των Αγώνων - στην οποία ένας χριστιανικός σταυρός παραλείφθηκε από ένα ορόσημο του Παρισιού  - αποκαλύπτει τη δύσκολη δουλειά που έχουν οι διοργανωτές ώστε να ενώσουν μια διχασμένη χώρα πίσω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις

Μια επίθεση που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας, η οποία άφησε νεκρούς τουλάχιστον 144 ανθρώπους, έχει επίσης αναζωπυρώσει τους φόβους ότι εξτρεμιστές μπορεί να σχεδιάζουν να χτυπήσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από 100 χρόνια.

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας», είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι στη ζωή και ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε τους κινδύνους είναι να μην κάνουμε τίποτα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ή ήταν ποτέ το πεπρωμένο του γαλλικό έθνος».

Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο «θα είμαστε αποφασισμένοι και σε εγρήγορση. Θα τα καταφέρουμε και θα κάνουμε τη χώρα περήφανη», υποσχέθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ