Αθλητισμος

Άρης: 110 χρόνια νίκες

Από τις 25 Μαρτίου 1914 στο σήμερα: Γενέθλια για τον Θεό του Πολέμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρης: 110 χρόνια νίκες

Άρης: Ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης και θεματοφύλακας των προοδευτικών και φιλελεύθερων ιδεών

O Άρης, η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης και το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωσή της το 1912, συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής και προσφοράς σήμερα: προσφοράς στην πόλη, στην Ελλάδα, και σε όλη την Ευρώπη. Ήταν 25 Μαρτίου του 1914 όταν υπογράφτηκε το περίφημο καταστατικό του συλλόγου, το πρώτο που αναφέρει ότι εκγύμναζε αθλητές «εκ πασών των κοινωνικών τάξεων». Και όχι μόνο: ο Άρης είχε τμήματα γυναικών ήδη από τη δεκαετία του 1920, ενώ στις τάξεις του αγωνίστηκαν ντόπιοι Έλληνες, Αρμένηδες, πρόσφυγες, και βέβαια Έλληνες Εβραίοι.

Ιστορικά ο Άρης Θεσσαλονίκης συνδέεται με τα ανερχόμενα αστικά στρώματα της Θεσσαλονίκης των αρχών του προηγούμενου, ενώ ήδη από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του ήταν ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης και θεματοφύλακας των προοδευτικών και φιλελεύθερων ιδεών. Και εξακολουθεί να είναι.

«…εκ πασών των κοινωνικών τάξεων».

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Άρη έχει κατακτήσει επίσημα τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας (1928, 1932, 1946) και ένα Κύπελλο Ελλάδας το 1970. Φέτος, βρίσκεται μια ανάσα από το δεύτερο Κύπελλό του. Όσο για το τμήμα του μπάσκετ, ήταν αυτό που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη ομάδα σε όλη τη χώρα, όταν ο Αυτοκράτορας «με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, και τ’ άλλα παιδιά» έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κερδίζοντας θαυμασμό και οπαδούς σε όλη τη γη.

Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στον Θεό του Πολέμου. Εχθές οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ένα γκαλά στο θέατρο «Ολύμπιον», όπου εκτός των άλλων παραβρέθηκαν πολλοί από τους μεγάλους αστέρες του Άρη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: παλαίμαχοι παίκτες και προπονητές που έγραψαν ιστορία με τα κιτρινόμαυρα χρώματα. Σήμερα, οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές και γεμάτες λάμψη.

Άρης: 110 χρόνια νίκες

Νά το πρόγραμμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης, που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους:

  • 12:00:OPENING
  • 12:30: Ξεκινούν οι βραβεύσεις των αθλητών του ΑΡΗ. Η αρχή θα γίνει με τα τμήματα Στίβου, Τζούντο (θα γίνουν και επιδείξεις), Άρσης Βαρών, Πάλης.
  • 13:30:Dj Set.
  • 14:30:Χορευτικό
  • 15:00: Βράβευση του τμήματος Ξιφασκίας και επιδείξεις
  • 15:30: Βράβευση των τμημάτων υποδομής Βόλεϊ, Μπάσκετ Γυναικών και Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.
  • 16:00:Βράβευση του τμήματος Πυγμαχίας και επιδείξεις.
  • 16:30:Βράβευση των αθλητών και αθλητριών της Κολύμβησης
  • 17:00 Dj Set και άφιξη των ομάδων Βόλεϊ Ανδρών-Γυναικών, και Πόλο Ανδρών-Γυναικών
  • 17:15:Άφιξη της ομάδας Μπάσκετ του συλλόγου.
  • 18:00:Άφιξη της ομάδας Ποδοσφαίρου του συλλόγου.
  • 19:00:Έναρξη συναυλίας του Δημήτρη Φίστα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει Live Graffiti Event, δημιουργική απασχόληση παιδιών με painting και πολλά δώρα για όλους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ