Αθλητισμος

Kωπηλασία: Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης

Πανηγύρισαν τις πρώτες τους επιτυχίες τα ελληνικά κουπιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωπηλασία - Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης: Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στη δίκωπο γυναικών και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν την τρίτη θέση στον μεγάλο τελικό του σκιφ στη Λουκέρνη © EPA/Philipp Schmidli

Κωπηλασία - Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης: Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στη δίκωπο γυναικών και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Τα πρώτα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης πανηγύρισαν τα ελληνικά κουπιά.

Η πρώτη επιτυχία ήρθε στη δίκωπο των γυναικών, με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου να τερματίζουν στη 3η θέση του τελικού με χρόνο 7:11.22 και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στην πρώτη τους διεθνή εμφάνιση ως νέο πλήρωμα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το πλήρωμα από την Αυστραλία με χρόνο 7:00.84 και στη δεύτερη το αντίστοιχο από τη Ρουμανία με 7:05.80.

Ακολούθησε η επιτυχία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όπου μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στο φινάλε οι Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού κατέκτησαν την τρίτη θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:59.54, αφήνοντας το γαλλικό πλήρωμα στη τέταρτη θέση με 6:59.63 κι ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο ασημένιο που κατέκτησε η Ρουμανία με 6:58.98. Το χρυσό πήρε η Μεγάλη Βρετανία με 6:54.57.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ