Πολιτικη & Οικονομια

Ξεκινά αύριο η διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων

Πριν το κλείσιμο της Βουλής η ψήφιση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψήφος των αποδήμων: Τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψήφος των αποδήμων: Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση

Σε δημόσια διαβούλευση θα εισέλθει αύριο η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την άρση των εμποδίων σχετικά με την ψήφο των αποδήμων σε μία διαδικασία η θα ολοκληρωθεί πιθανόν μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το Yπουργείο Εσωτερικών, το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των αποδήμων θα αναρτηθεί αύριο, Δευτέρα 17 Ιουλίου για διαβούλευση και αμέσως θα ξεκινήσει η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος του ΥΠΕΣ είναι να έχει τεθεί προς ψήφιση πριν το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή πριν τα τέλη Ιουλίου.

Με τον νέο νόμο, όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν να ψηφίζουν από όπου και αν κατοικούν.

Μητσοτάκης: Καταργούνται όλα τα εμπόδια

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη δευτερολόγια του, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι προχωρήσει γρήγορα σε αυτές».

Ο κ. Μητσοτάκης, σε εκείνο το σημείο, πρόσθεσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες, με γνώμονα τους άξονες και με ορίζοντα το 2027».

Επανέλαβε τη εκτίμησή του ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα γίνει εντός του 2023 και αναφέρθηκε στον στόχο της αύξησης του μέσου και του κατώτατου μισθού και τη μείωση των ανισοτήτων. Πρόσθεσε, σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας, ότι «θέλω να δώσω έμφαση στην ταχύτατη παρέμβαση στα Επείγοντα, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ». Εθεσε ως νέο στοίχημα τον πολυδύναμο εκσυχρονισμό, λέγοντας ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε τις παραδοσιακές μας αξίες προσαρμοζόμενοι στις νέες προκλήσεις.

«Το μεγάλο ποσοστό δεν μεταφράζεται σε λευκή επιταγή» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Κάθε φωνή μπορεί να είναι χρήσιμη αρκεί να μην είναι κακόφωνη» είπε.

Παράλληλα, προανήγγειλε ακόμη ότι στις αρχές της εβδομάδας θα αναρτηθεί νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως τόνισε, σε ανάρτησή της, πως «την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ