Αθλητισμος

Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο: «Άμεση διαγραφή του προπονητή που συνελήφθη για βιασμό αθλητριών»

Αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος - Η επίσημη ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνική Ομοσπονδία Ταε Κβον Ντο: «Άμεση διαγραφή του προπονητή που συνελήφθη για βιασμό αθλητριών»

Ηλιούπολη - Σύλληψη προπονητή: Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 44χρονου προπονητή στην Ηλιούπολη εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο. Η Ομοσπονδία προχωρά στην αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη διαγραφή του. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο ανέφερε ότι «ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες. (...) Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της.

Διαβάστε ακόμη »»» Συνελήφθη 44χρονος προπονητής στην Ηλιούπολη για τον βιασμό πέντε αθλητριών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ