Ελλαδα

Αυτός είναι ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων μαθητριών

Στη φυλακή μετά την απολογία του - Αρνείται τις κατηγορίες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλιούπολη: Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο  που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας του προπονητή ταε κβο ντο που κατηγορείται για βιασμούς © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Ηλιούπολη: Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο  που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών.

Τα στοιχεία του προπονητή του Ταε Κβο Ντο που κατηγορείται πως βίασε πέντε αθλήτριές του από το 2009 έως και το 2020, δόθηκαν στην δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη.

Οι εισαγγελικές αρχές που εξετάζουν την υπόθεση, έκριναν πως πιθανόν να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, και άλλες αθλήτριες του συγκεκριμένου προπονητή, που να έπεσαν θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του και η δημοσιοποίση των στοιχείων του, έχει ως στόχο να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν για τα όσα έζησαν.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του προπονητή έπειτα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες τριών αθλητριών οι οποίες όπως ανέφεραν, είχαν πέσει θύματα βιασμών από τον προπονητή τους, είτε στο γραφείο του στον αθλητικό σύλλογο που διατηρούσε, είτε στο σπίτι του. Κατά την διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν δύο ακόμη αθλήτριες οι οποίες και αυτές αποκάλυψαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προπονητή τους.

Οι πέντε κοπέλες, όταν κακοποιήθηκαν σεξουλικά, ήταν  ανήλικες. Πλέον, έχουν ενηλικιωθεί και βρήκαν τώρα το κουράγια να καταγγείλουν στις αρχές τα όσα βίωσαν στα χέρια του προπονητή τους. Ενός άνδρα, που είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

Ο ίδιος, αρνείται προς το παρόν τις κατηγορίες που του αποδίδονται και χαρακτηρίζει πλεκτάνη τις καταγγελίες. Ωστόσο, οι εξηγήσεις του, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση του και πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε βάρος του 44χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση από ενήλικο ανηλίκων σε ασέλγεια τους οποίους του έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να τους φυλάσσει, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για παραγωγή, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας από ενήλικο που αφορά ανήλικο τον οποίο του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει και να τον φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα πρόκειται για τον: Δάτσιο Άρη του Χρήστου και της Φανής, γεννηθέντα την 14-7-1979 στο Στεφανέστι Ρουμανίας.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ