Ελλαδα

Συνελήφθη 44χρονος προπονητής στην Ηλιούπολη για τον βιασμό πέντε αθλητριών

Οι καταγγελίες για τη δράση του - Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taekwondo
© EPA / Francisco Guasco

Ηλιούπολη: Σύλληψη 44χρονου προπονητή Ταε-Κβο-Ντο για βιασμό αθλητριών - Οι καταγγελίες πέντε νεαρών κοριτσιών

Το θάρρος να καταγγείλουν τον προπονητή τους έπειτα από χρόνια, βρήκαν πέντε αθλήτριες του Ταε-Κβο-Ντο στην Ηλιούπολη. Τα κορίτσια βιάστηκαν από το 44χρονο, όπως καταγγέλλουν, είτε στη σχολή πολεμικών τεχνών, είτε στο σπίτι τους, όπου υποτίθεται ότι πήγαιναν για προπόνηση.

Τα κορίτσια πλέον, είναι ενήλικα, πλην όμως, τώρα βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν τον βιασμό τους από τον άνθρωπο που οι γονείς τους, εμπιστεύτηκαν για να τις προπονήσει. Πλην όμως, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, ο 44χρονος άνδρας, έβγαζε το πιο αρρωστημένο πρόσωπο του στις ανήλικες. Η έρευνα φυσικά συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα του κατηγορούμενου.

Τι κατήγγειλαν οι πέντε αθλήτριες του συλλόγου της Ηλιούπολης

Πρόκειται για τον Α.Δ. 44 ετών, προπονητή στον σύλλογο Ίριδα Ηλιούπολης. Ο άνθρωπος κατηγορείται πως από τα μέσα του 2009 έως και τις αρχές του 2020 είτε μέσα στους χώρους του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του, ανάγκαζε τις κοπέλες να γδύνονται και να τις βιάζει. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πλεκτάνη, πως ποτέ δεν έχει πειράξει τις κοπέλες και σε καμία περίπτωση δεν είχε σεξουαλική επαφή μαζί τους.

Οι κοπέλες που έχουν δώσει καταθέσεις, δείχνουν ένα ξεκάθαρο μοτίβο δράσης του κατηγορούμενου, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο τις προσέγγιζε και ασελγούσε ή και βίαζε κάποιες από αυτές.

Έχουν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το σπίτι του, τους χώρους στους οποίους τις κακοποιούσε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις ανάγκαζε να μην μιλήσουν σε κανέναν για να μην τις εκθέσει. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει για καταθέσεις τους εμπλεκόμενους, ενώ ο κατηγορούμενος 44χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι.

Ο 44χρονος προπονητής αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στον 14ο ανακριτή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ