Αθλητισμος

Ο Νεϊμάρ θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για μεταγραφή

Αφορά τη πολύκροτη μετακίνηση από τη Σάντος στη Μπαρτσελόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεϊμάρ: Νέες δικαστικές περιπέτειες τον Οκτώβριο για τον Βραζιλιάνο
Νeymar © Getty Images/Ideal Image

Νεϊμάρ: Δικαστικές περιπέτειες για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. 

Ο Νεϊμάρ θα βρεθεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίους στη Βαρκελώνη για φερόμενες παρατυπίες που διεπράχθησαν στη μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.

Η υπόθεση είχε περάσει αρχικά στο αρχείο μετά από απόφαση του δικαστή Χοσέ ντε λα Μάτα λόγω έλειψης στοιχείων, μία ομάδα δικαστών υπό την Άνχελα Μουρίγιο υποστήριξε ότι εντόπισε στοιχεία, για να υπάρξει τώρα ένα ακόμη δικαστήριο. Η εισαγγελία ζήτησε σε βάρος του Βραζιλιάνου ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν δύο συμβόλαια από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 στα οποία σύμφωνα με την ισπανική δικαιοσύνη η πληρωμή 40.000.000 ευρώ από την Μπαρτσελόνα στον παίκτη ως εγγύηση της μεταγραφής του αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος "ελεύθερης αγοράς" για τους ποδοσφαιριστές.

Η πληρωμή όριζε ότι σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ο Νεϊμάρ και ο πατέρας του όφειλαν να επιστρέψουν 10.000.000 ευρώ στον σύλλογο. Ο όρος αυτός περιγράφηκε από τα νέα δικαστικά έγγραφα ως απάτη και συνειδητή προσομοίωση.

Οι Καταλανοί κατέβαλαν 17.100.000 ευρώ στη Σάντος για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή και τα 40.000.000 ευρώ στον πατέρα του παίκτη, τα οποία αργότερα μετατράπηκαν σε απολαβές του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ